Her slåss de for arbeidsplassene sine

Opprørspoliti kjemper mot flere hundre fabrikkarbeidere som sier de er villige til å gå i døden.

SLO TIL: For andre dag på rad aksjonerte opprørspoliti mot de streikende arbeiderne ved Ssangyong Motor Company. Foto: REUTERS/Lee Myung-ik/The Work and World/SCANPIX
SLO TIL: For andre dag på rad aksjonerte opprørspoliti mot de streikende arbeiderne ved Ssangyong Motor Company. Foto: REUTERS/Lee Myung-ik/The Work and World/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For andre dag på rad stormet sørkoreansk opprørspoliti en bilfabrikk i Pyeongtaek, 60 kilometer sør for hovedstaden Seoul.

Ved hjelp av heisekraner, stiger og politihelikoptre tok flere hundre politimenn seg opp på taket, der rasende fabrikkarbeidere har forskanset seg siden mai.

I over to måneder har arbeiderne ved Ssangyong Motor Company okkupert bilfabrikken i protest mot planene om å si opp 900 ansatte. Nå er myndighetene oppsatt på å få stanset den 76 dager lange ulovlige okkupasjonen. Truer med infernoIfølge bilder fra TV-kanalen YTN kom opprørspolitiet stormende ut av en svart container som ble senket ned på taket av ett av lakkverkstedene på fabrikken. Andre rappellerte ned fra helioptrene, mens det ble sprayet tåregass. Iført hjelmer og bevæpnet med stålrør og molotovcocktails kjempet arbeiderne innbitt tilbake.

Svart røyk steg til værs over fabrikkområdet, da arbeiderne satte fyr på bildekk. De truet også med å sette fyr på flere tusen liter brennbar væske lagret på et annet lakkverksted.- Det stedet har 8400 liter med brennbar væske. Så vi er veldig forsiktige, sier politisjefen i Gyeonggi-provinsen, Cho Hyun Oh, ifølge The New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer