Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her «slåss» politiet for å få oppmerksomheten til pedofili-mistenkt i Bergen

Mannen tatt på fersk gjerning. 

CHATTER OM OVERGREP: Klippet, som først ble vist på «Åsted Norge» på mandag 27. februar, viser en omfattende pågripelse av mannen i 50-åra. På grunn av politispanernes «slåsskamp», klarer de å pågripe mannen på fersk gjerning. Video: Politiet / Redigering: Åsted Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klippet, som først ble vist på «Åsted Norge» på mandag, viser en omfattende pågripelse av mannen i 50-åra.

Mannen sitter i en varebil på en bensinstasjon i Bergen kommune, uvitende om at han er omringet av flere spanere. Spanernes mål er å ta mannen i aksjon: Å pågripe ham mens han chatter med andre pedofile.

Iscenesatt slåsskamp

«Ifølge politiet bruker mannen bensinstasjonens nett for denne chattingen, hvor det utveksles seksuelle fantasier og bilder av overgrep mot barn», forteller Åsted Norge.

Poenget med pågripelsen er at mannen ikke skal rekke å skru av datamaskinen før politiet kan sikre samtalene som bevismateriale.

Derfor den oppsiktsvekkende og noe spesielle pågripelsen: To politispanere begynner å slåss foran mannen, for å avlede oppmerksomheten hans.

Tatt på fersk gjerning

Trikset funker. Samtidig som slåsskampen kommer en tredje spaner opp på siden av mannens bil, og mannen blir tatt på fersk gjerning.

Politiets teori stemte: På mannens datamaskin finner de en aktiv chat på en nettside hvor deltagerne utveksler fantasier og bilder av grove seksuelle overgrep mot barn.

Hendelsen skjedde i Bergen kommune i fjor vår.

Erkjenner straffskyld

Mannens advokat, Kent Fredriksen, forteller Dagbladet at klienten erkjenner straffskyld for nedlastning av bilder som viser seksuelle overgrep mot barn.

- Har han uttalt seg om selve pågripelsen?

- Jeg vil ikke uttale meg om detaljer i saken, svarer Fredriksen.

Den siktede er ikke i varetekt på nåværende tidspunkt, men venter på at politiet skal avgjøre saken.

«Dark Room»

Pågripelsen var en del av politiets operasjon «Dark Room», og det viser seg at mannen hadde hatt kontakt med atten personer som er blitt avslørt i operasjonen.

Dagbladet har tidligere skrevet om opprullingen av det norske pedofile nettverket. Blant de over femti siktede er en advokat, flere ingeniører, en førskolelærer, og en økonom. Mye skiller de 51 mennene, men noen fellestrekk finnes: De er menn, mange av dem har høyere utdanning, de bruker det krypterte nettet, og de tenner seksuelt på overgrep mot barn.

19. desember meldte NTB at etterforskningen av tre siktede i Dark Room-saken førte til at politiet på Romerike varslet andre politidistrikter om hele 30 nye overgrepssaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media