Her slenger politiet rullestolbrukeren på ansiktet i asfalten

Brutal behandling av Washington D.C.-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Videoen av den brutale arrestasjonen av en rullestolbruker ble sett av tusenvis før den ble fjernet fra YouTube. Nå er videoen blitt lastet opp av en ny bruker.

Arrestasjonen skal ifølge NBC ha blitt filmet i Washington D.C. torsdag forrige uke.

Hendelsen skal ha skjedd utenfor en T-bane-stasjon i 15.00-tida. Politiet var ute på patrulje da de så rullestolbrukeren drikke alkohol på offentlig sted, ifølge en talsmann for Washingtons Metro-politi.

Politimennene skal ha bedt mannen forlate stedet, men mannen skal ha nektet. Ettersom mannen nektet å samarbeide, besluttet politimennene å arrestere ham.

- Mannen motsatte seg arrestasjon, noe som resulterte i at han falt ut av rullestolen, lyder uttalelsen fra politiet.

Vitner til hendelsen hevder at mannen i stedet ble kastet på ansiktet i asfalten. I sammenstøtet fikk rullestolbrukeren et stort kutt over øyet, som han blødde en god del fra. Vitnene protesterte kraftig til den brutale arrestasjonen, noe som kan høres i videoen.

Mannen ble ifølge politiet tatt til sykehus, hvor det ble konstatert at han bare hadde mindre skader. Arrestasjonen lød på angrep på politimann og for å drikke på offentlig sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer