Her slepes et spedbarn langs bakken av fransk politi

Menneskerettighetsorganisasjoner fordømmer fransk politis behandling av kvinner og barn med innvandrerbakgrunn under en brutal utkastelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet/Expressen): Forrige måned ble ca. 200 mennesker kastet ut av leilighetene sine i La Courneuve, en forstad til Paris. Rundt 60 afrikanske innvandrere, i hovedsak kvinner, satte opp en leir i området i protest.

Den 21. juli gjennomførte politiet en evakuering av leiren, og de gikk hardt til verks.

Gravid kvinne besvimte Bilder tatt av en menneskerettighets - organisasjon viser hvordan kvinner og et lite barn slepes langs bakken. En gravid kvinne mister bevisstheten under den voldsomme behandlingen. Kvinnene holder fast i hverandre i et forsøk på å unngå å bli fjernet av politiet.

Til alt hell ble ingen skadet til tross for de hardhendte metodene.

Fordømmes Menneskerettighetsaktivister fordømmer den brutale utkastelsen. Ifølge organisasjonen MRAP har ikke de utkastede innvandrerne noen tilfredsstillende løsning på boligsituasjonen etter at de ble kastet ut.

Slår tilbake Myndighetene hevder at evakueringen ble gjort i henhold til reglene.

-Det er aldri lett å gjennomføre en evakuering når de som evakueres gjør motstand, oppgir fransk politi i en pressemeldning.

I den senere tid har den franske opposisjonen og mediene kritisert flere forslag fra regjeringen som retter seg mot innvandrere mistenkte for forbrytelser. President Sarkozy anklages for å gi etter for høyreekstreme krefter for å øke sin popularitet, ifølge Sky news.