Her slipper Bhatti ut av fengselet

- Gleder meg til å komme hjem og treffe barna, sier 31-åringen som har blitt kalt «Norges farligste mann».

KLAR FOR FAMILIELIV: Arfan Bhatti gikk i dag ut porten på Ullersmo fengsel sammen med advokat John Christian Elden. Bhatti har nå meldeplikt, men kan eller sbevege seg fritt i Norge. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
KLAR FOR FAMILIELIV: Arfan Bhatti gikk i dag ut porten på Ullersmo fengsel sammen med advokat John Christian Elden. Bhatti har nå meldeplikt, men kan eller sbevege seg fritt i Norge. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Det var en lettet men lite snakkesalig Arfan Bhatti (31) som i 16.30-tida i dag slapp ut etter 1037 dager i varetekt.

- Jeg gleder meg til å komme hjem og treffe barna, sa 31-åringen da han kom ut av porten på Ullersmo fengsel sammen med advokat John Christian Elden.

Så satte de to seg inn i en ventende bil og kjørte avgårde, til det som etter planen skal bli fredelig familieliv fram til Bhatti får en rettskraftig avgjørelse om forholdene som ennå er uavklarte.

Forsvareren fortalte tidligere i dag at Bhatti  er svært glad for å endelig bli løslatt.

- Min klient er strålende fornøyd, sier Elden.

Høyesterett opphevet for en uke siden dommen på åtte års forvaring mot Bhatti.

Først sa Oslo tingrett nei til videre varetektsfengsling av Arfan Bhatti (31). Politiet anket, men i kjennelsen fra kjæremålsutvalget i Borgarting lagmannsrett fastslås det at Bhatti skal løslates. I prinsippet kan PST og statsadvokat Kristian Nicolaisen anke løslatelsen inn for Høyesterett. Men det er etter hva Dagbladet forstår lite sannsynlig.

- Jeg registrerer at han er løslatt, og det kan ikke jeg gjøre noe med. Jeg tar det til etterretning, sier statsadvokat Kristian Nikolaisen til Dagbladet.

Bhatti har siden høsten 2006 sittet varetektsfengslet mistenkt og seinere tiltalt for å ha planlagt terrorangrep. Batti-saken var den første terrortiltalen i Norge, og har vært en sak med stor prestisje for Politiets Sikkerhetstjeneste.

- PST og påtalemyndigheten gikk hardt ut. Det som står igjen av anklagene er at min klient er dømt for medvirkning til skadeverk på synagogen og for erverv av to skytevåpen, sier advokat Elden og legger til:

- Påtalemyndigheten og PST startet den saken som «opp som en bjørn» og det har endt som «ned som en skinnfell».

Forsvareren ironiserte i ettermiddag over betegnelsen «Norges farligste mann», som Bhatti ved enkelte anledninger har blitt tildelt.

- Nå skal han hjem til familien og slappe av, nå når han ikke lenger er Norges farligste mann, sier Elden.

Dagbladet.no kommer med mer.

GRATULASJONER: Bhatti fikk en klem av en venn og nabo som møtte ham utenfor fengselet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM
GRATULASJONER: Bhatti fikk en klem av en venn og nabo som møtte ham utenfor fengselet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM Vis mer