Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her slipper Casey Anthony (25) ut av fengsel

Hundre demonstranter møtte opp og ropte «babymorder» til 25-årigen.

HER SLIPPES HUN FRI: Casey Anthony (25) forlater Orange Conty fengslet i Flordia søndag morgen lokal tid. Foto: Red Huber/Pool/Reuters/Scanpix
HER SLIPPES HUN FRI: Casey Anthony (25) forlater Orange Conty fengslet i Flordia søndag morgen lokal tid. Foto: Red Huber/Pool/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En strengt bevoktet Casey Anthony (25) gikk søndag morgen lokal tid ut av fengselet i Orange County i Flordia som en fri kvinne, melder AP.

Utenfor ventet rundt 100 demonstranter som ropte slagord og «babymorder» og «en babymorder ble nettopp løslatt». I sist uke ble Anthony frikjent for drapet på sin 2 år gamle datter, Caylee. Frikjennelsen har satt sinnene i kok i USA.

Rasende Da det ble kjent 5. juli at 25-åringen slipper fengselsstraff ble Facebook og Twitter bombandert med hundretusenvis av rasende innlegg.

Grunnen til at demonstrantene er overbevist om at Anthony er skyldig er fordi hun tok med seg datteren og ble borte i en måned og kom tilbake uten 2-åringen.

Anthonys egen mor skal ha ringt nødtelefonen og fortalt politiet at de måtte arrestere datteren for å ha stjålet en bil og penger. Deretter ringte hun nødtelefonen på nytt, og fortalte at bilen datteren kom hjem i luktet død og forråtnelse.

- Det lukter som om det har vært et dødt menneske inni der, sa moren i nødtelefonen.

Løy til etterforskerne Anthony selv hevdet at datteren ble bortført av en barnevakt, som senere viste seg å ikke eksistere.

Også mange kjendiser har tatt til orde for det mange oppfatter som en urettferdig frikjennelse. Kim Kardashian (30), Mandy Moore (27) og Miley Cyrus (18) er noen av kjendisene som har gitt uttrykk for sin fortvilelse på mikrobloggnettstedet Twitter.

- HVA?? Casey Anthony funnet ikke skyldig?? Jeg er målløs!, publiserte Kim Kardashian.

Skuespilleren Mandy Moore var også raskt ute med å ytre sine meninger rundt kjennelsen.

- Sjokkert over kjennelsen, trodde hun var skyldig! Uansett en tragisk historie, skrev Moore.

Miley Cyrus var også opprørt.

- Du vet at verden er gal når mennesker kan slippe unna barnedrap, men vi ikke får homofile ekteskap legalisert i California, twitret Cyrus.

Sammenlignes med O.J På grunn av frifinnelsen og sakens natur har flere trukket likheter til jurykjennelsen i O.J. Simpson-saken.

Anthony ble dømt til fire års fengsel for å ha hindret etterforskningen av drapet på datteren ved å servere løgner. Blant annet skal hun ha hevdet i begynnelsen av etterforskrningen at Caylee var kidnappet av en ikke-eksisterende barnepike.  

Etter å ha sittet i fengsel i tre år, slapp hun ut tidligere som følge av god oppførsel.

DEMONSTRERTE MOT FRIKJENNELSEN: Demonstranter utenfor Orange County fengsel i Florida lørdag. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP/
DEMONSTRERTE MOT FRIKJENNELSEN: Demonstranter utenfor Orange County fengsel i Florida lørdag. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP/ Vis mer