Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her slipper de norske flyene bomber over Libya

Se videoklipp filmet fra et av F16-flyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOUDA BAY/CHANIA (Dagbladet): Forsvaret friga i dag en video som viser treff fra norske styrker under nattas angrep.

Da Dagbladet sammen med noen andre norske journalister pakket sammen etter intervjuet med Kvarving ved flybasen tok to nye norske F16-fly av. I morges ble det klart at disse i løpet av natta hadde sluppet bomber inne på en militær flybase i Libya.

Det var en bygning som brukes som sted å skjule jagerfly som var målet for oppdraget. Styrkesjef og oberstløytnant Bård Reidar Solheim er godt fornøyd med at de norske pilotene har utført flere oppdrag i Libya.

- Da vi bombet en libysk flybase i natt traff vi en bygning der fly pleier å stå i skjul. På opptak fra flyene kan man se at bombene tydelig treffer bygningen godt, og inni der kan det jo være et fly. Da har vi gjort en god jobb. Og det er godt, sier Solheim.

- Jeg blir fornøyd når vi gjør oppgaven vår. Pilotene fokuserer veldig på oppdraget, og er veldig dyktige. Dette er en motivert gjeng, sier Solheim til Dagbladet.

Major og pressetalsmann Eystein Kvarving opplyser til Dagbladet i kveld at det ikke er noen indikasjoner på at sivile liv har gått tapt under noen av operasjonene.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media