FANGET PÅ FILM: Disse bildene fra overvåkningskameraer skal angivelig vise de som stod bak terrorangrepet mot Sri Lankas cricketlandslag.  Foto: AFP PHOTO/DUNYA NEWS/SCANPIX
FANGET PÅ FILM: Disse bildene fra overvåkningskameraer skal angivelig vise de som stod bak terrorangrepet mot Sri Lankas cricketlandslag. Foto: AFP PHOTO/DUNYA NEWS/SCANPIXVis mer

- Her slipper drapsmennene unna

Pakistanske myndigheter mener disse videobildene viser dem som sto bak angrepet mot Sri Lankas cricketlandslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Pakistansk fjernsyn har offentliggjort bilder fra overvåknings-kameraer som angivelig viser de, som sto bak det dødelige angrepet mot Sri Lankas cricketlag.

Sju spillere og en assistenttrener på cricketlaget ble skadd, mens seks politimenn og en bussjåfør ble drept, da 14 væpnede, maskerte menn slo til mot bussen de satt i en rundkjøring i hjertet av Lahore.

Angrepet har ikke bare opprørt en hel cricketverden, men også gitt USA og president Barack Obama en ubehagelig påminnelse om den urolige sikkerhetssituasjonen i Pakistan.

Viser væpnede menn
De kornede videobildene som ble vist på den pakistanske fjernsynskanalen GEO, viser en mann som kjører en motorsykkel i en sidegate. Etter hvert kommer to menn gående mot ham og setter seg på motorsykkelen før den kjører avgårde, skriver BBC.

Deretter hopper videoen fram til et klipp av tre menn, minst to av dem ser ut til å være bevæpnet, som går ned den samme sidegata. En av dem går inn i en bygning.

Fremdeles er identiteten til de væpnede, maskerte mennene som stod bak angrepet og deretter klarte å flykte unna ukjent. Ingen terrororganisasjon eller gruppe har påtatt seg ansvaret for skuddene som ble avfyrt mot bussen.

Ni mistenkte er arrestert, men pakistansk politi vedgår at de ikke er kommet nærmere i jakten på drapsmennene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå får pakistanske myndigheter sterk kritikk fordi de ikke kunne sørge for sikkerheten til de srilankiske cricketspillerne.

Raser mot sikkerhetstiltakene
Den australske cricketspilleren Steve Davis var med i busskortesjen som var på vei mot Gadaffi stadion, da bussjåføren plutselig ble skutt og drept.

- Sjåførens fot lå på pedalen og vi kjørte plutselig i hundre. Til slutt kom en politimann og fikk dratt liket av sjåføren ut, og fikk kjørt oss til stadion, forteller Davis til den pakistanske avisa The Dawn.

Han og de andre australske landslagsspillerne raser mot sikkerhetstiltakene som var iverksatt.

- Vi ble lovet ni politimenn og fikk to, forteller lagkollega Simon Taufel.

- De bare skjøt og skjøt. Vi tenkte, når skal det stoppe? Hvem skal komme og redde oss? Hvordan skal vi komme oss ut herfra? sier Taufel, som mener det utrolig at de ikke har klart å finne en eneste av gjerningsmennene.

Politisk uro
Tirsdagens angrep i Lahore kom på et tidspunkt med stor politisk uro i Pakistan.

Terrorangrepet har også fått USAs president Barack Obama til offentlig å vedgå at situasjonen i Afghanistan-Pakistan-området er bekymringsfull, skriver The Dawn.

- Sannheten er at situasjonen i Afghanistan har forverret seg. Grensområdene i Pakistan er fortsatt et tilfluktssted for al-Qaida, sa Obama, da han ble bedt om å kommentere angrepet.

Det er ventet at Obama skal legge fram en ny strategi for de to landene under NATO-toppmøtet i begynnelsen av april. I forrige uke ble høytstående militære og politikere fra Pakistan og Afghanistan invitert til Washington for å bistå i utarbeidelsen av den nye strategien.

I forrige måned besluttet Obama-regjeringen å sende 17 000 ekstra soldater til Afghanistan innen sommeren.