Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her slipper du inn

Mens amerikanerne tar det som en selvfølge å slippe inn i presidentenes hus, må vi i Norge nøye oss med bilder av vår kongelige kulturskatt. Flere land velger å la folket få en titt inn i de kongelige rom. Her er noen av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FREDENSBORG


Danskene er berømt for sin gjestfrie holdning, og dronning Margrethe er ikke snauere enn at hun slipper folket inn i varmen. Fredensborg slott i København er ett av flere danske slott hvor publikum kan ta en titt innenfor de kongelige vegger.

ARKIVFOTO

DET HVITE HUS


Det hvite hus i Washington åpner dørene for publikum fem dager i uka. Selv de som er dårligst stilt har anledning til å vandre rundt i Amerikas storstue - det koster nemlig ingenting å komme inn.

Foto: NTB


BUCKINGHAM PALACE


Det britiske kongehuset regnes som konservativt og lukket, men selv dronning Elizabeth slipper inn skuelystne landsmenn og turister. Buckingham Palace holder åpent for omvisninger i somnmersesongen.

ARKIVFOTO

KUNGLIGA SLOTTET


Kungliga Slottet i Stockholm tilbyr guidede omvisninger hele fem dager i uka. Og her er det nok av plass. Svenskene kan smykke seg med Europas nest største slott, bare slottet i Madrid er større - det har nemlig to rom mer.

ARKIVFOTO

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!