Her slippes sirkusbjørnene fri etter å ha vært sperret inne i små bur i 20 år

Reddet av dyrevernorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I over 20 år ble bjørnene Fifi, Bruno, Pocahontas og Marsha holdt innesperret i små, trange bur i en dyrehage i Pennsylvania.

Bjørnene hadde hverken tilgang til skygge eller vann til å svømme i. Alt de hadde i det rustne buret i «Big Bear Farm Zoo Park» var et råttent hundehus.

De fire bjørnene ble brukt til å utføre ulike triks på forestillinger i dyrehagen. Men det ble det slutt på da dyrehagen måtte stenge dørene etter lovbrudd i 1995.

Siden har bjørnene vært innesperret i bur og ikke hatt mulighet til å kjenne på friheten de siste 20 åra.

Da dyrevernorganisasjonen PETA hørte at mannen som eide bjørnene planla å gi dem bort, valgte de å ta ansvar for å gjøre livene deres bedre.

Etter at en bjørneekspert hadde sjekket hvordan helsetilstanden var, fikk PETA klarsignal til å frakte bjørnene til deres nye hjem.

• Se video øverst i saken!

Sammen med to veterinærer ble de fire bjørnene fraktet tjue timer i bil til deres nye hjem «Rocky Mountain Wildlife Conservation Center» i Colorado. Der fikk de oppleve frihet for første gang på over 20 år.

Nå har Fifi, Bruno, Pocahontas og Marsha tilgang til store grøntarealer, vannhull til å svømme i og veterinærhjelp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer