Her slippes tre millioner dollar til piratene

Litt senere sank piratene med pengene. Fem druknet.

SLAPP LØSEPENGENE: Det var jo ikke mulig å bare sette over pengene på piratenes bankkonto. Foto: REUTERS/David B. Hudson/U.S. Navy photo/Handout/Scanpix
SLAPP LØSEPENGENE: Det var jo ikke mulig å bare sette over pengene på piratenes bankkonto. Foto: REUTERS/David B. Hudson/U.S. Navy photo/Handout/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Somaliske pirater friga i går supertankeren Sirius Star, nesten to måneder etter at den ble kapret utenfor kysten av Kenya, med olje verdt 60 millioner dollar om bord.

Skipet ble selvsagt ikke frigitt sånn uten videre.Før piratene forlot båten ble løsepengene sendt opp i et fly, og sluppet i en liten fallskjer over skipet, med US Navy til stede som vitner til det hele, skriver den britiske avisa The Times.

Ifølge Telegraph holdt det hele på å skjære seg i siste liten, da det oppstod krangling mellom piratene om hvordan pengene skulle fordeles.

Men pengedroppet ble altså gjennomført, og det 330 meter lange tankskipet kunne bevege seg mot byen Haradheere.

- Alle våre folk har forlatt Sirius Star, skipet er frigitt, og sjøfolkene om bord er fri, sa talsmannen Mohammed Said etter frigivelsen.- Det dukket opp noen problemer i siste øyeblikk, men disse er nå løst, tilføyde han.

Men det gikk ikke like bra for piratene. Etter at de mottok løsepengene kjørte de avgårde i en båt, men havnet midt inne i en storm. Båten med åtte pirater kantret, pengene sank til bunns og fem av mennene druknet. De tre andre piratene klarte å svømme inn til land etter flere timer i vannet, melder AP. Mannskapet uskaddEt av de engelske medlemmene, Peter French, gjorde i november et telefonintervju, og da var han ikke mer bekymret enn at han underveis spurte journalisten hvordan det gikk med favorittlaget Newcastle, skriver Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer