TSUNAMI: Flere av bandmedlemmene og dem som var på konserten, er døde etter lørdagens tsunami i Indonesia. OBS! Sterke bilder. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Bassisten omkom - flere bandmedlemmer savnet:

Her slukes scenen av monsterbølgen

222 mennesker er bekreftet omkommet etter at en tsunami rammet Sundastredet i Indonesia lørdag. Flere av de døde var på en konsert like ved stranda.

Det indonesiske popbandet Seventeen var midt i en konsert i nærheten av stranda, da en tsunami traff Sundastredet i Indonesia seint i går kveld.

222 personer er bekreftet omkommet og 843 er registrert skadd etter at tsunamien traff lørdag. I tillegg er minst 28 personer meldt savnet.

Kona savnet

En video av hendelsen viser en rolig stemning blant publikum på konserten, da bølgen - helt uten forvarsel - velter hele scenen med bandet ut over publikum.

Bandets vokalist, Riefian Fajarsyah, har lagt ut en video der han gråtende bekrefter at flere personer tilknyttet bandet mistet livet i tragedien.

- Jeg vil bare si at vår bassist, Bani, og manageren vår, Oki Wijaya, døde, sier Fajarsyah.

Han forteller videre at tre andre bandmedlemmer, samt Fajarsyahs kone, fortsatt er savnet.

- Vær så snill og be for at vi finner Andi, Herman, Ujang og kona mi, sier han.

Tror det skyldes vulkanutbrudd

Indonesiske myndigheter sier tsunamien muligens skyldes undervannsskred etter et utbrudd i vulkanen Krakatau.

- Vi sammenstiller meldinger om at en tsunami har truffet Sundastredet, spesielt ved Serand, Pandeglang og Sør-Lampung, sier byråets talsmann Sutopo Purwo Nugroho til Metro TV søndag morgen. Flere hundre hjem er ødelagt, ifølge talsmannen.

Norske Øystein Andersen var blant de som måtte evakuere med familien.

TSUNAMI: 168 mennesker er bekreftet omkommet etter at en tsunami rammet Sundastredet i Indonesia lørdag. Video: CNN Vis mer

- Hold dere unna

Indonesiske myndigheter ber folk om å holde seg unna kysten, i frykt for at det kan komme flere tsunamier, melder BBC.

- Vi venter på oppdateringer om vulkanen. Hvis aktiviten blir verre, så må vi være forberedt, sier Rahmat Triyono, sjefen for Indonesias meteorologi-, geofysikk- og klimabyrå (BMKG), ifølge kanalen.

- Denne tsunamien er anderledes fra tsunamier som er forårsaket av et jordskjelv. Tsunamier som kommer etter et jordskjelv har aldri produsert flere påfølgende tsunamier. Men dette er annerledes. Et utbrudd kan startes av små skjelv, som så kan bli større, sier Triyono videre.