Her slutter alle spor

Forrige fredag gikk Inger Sund (69) ut av dette lokalet - bingoen ved Youngstorget i Oslo. Siden har ingen sett henne i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sund ringte selv og bestilte bil fra Oslo Taxi. Deretter ble hun låst ut av bingovertinnen, gikk ut på fortauet i Pløens gate - og ble filmet av et overvåkingskamera cirka klokka 20.15. Siden har ingen sett den 69 år gamle enken. Tirsdag ble Sund - hennes fulle navn er Inger Marie Birgitte Bolette Sund - funnet død, trolig drept, i sin egen leilighet. Politiet søker nå drosjesjåføren som fikk turen.

Ikke meldt seg

Seint i går kveld hadde den ukjente drosjesjåføren fortsatt ikke meldt seg.

- Vi har et veldig sterkt ønske om å komme i kontakt med sjåføren. Vedkommende må ha vært i kontakt med Sund kort tid før hun døde, sier Terje Kristiansen, seksjonssjef for volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt. Politiet vil ikke røpe hva som forårsaket Inger Sunds død, bare at hun er påført skader. Politiet vil heller ikke røpe når enken døde, men i går kveld lettet seksjonssjef Kristiansen på sløret:

- Det er mer sannsynlig at hun døde fredag eller lørdag enn at hun døde mandag eller tirsdag, sier han til Dagbladet.

- Vi kan ikke utelukke at hun døde samme kveld. Derfor er drosjesjåføren svært interessant. Vedkommende kan ha gjort viktige observasjoner utenfor avdødes hjem i Sognsveien 4, sier Kristiansen.

Sjåføren som fikk den aktuelle turen via sentralen ved Oslo Taxi, vil uansett bli funnet ved hjelp av elektroniske spor. Det går bare seinere enn om vedkommende melder seg.

I går saumfor polititeknikere inngangspartiet og callinganlegget ved Sognsveien 4, på jakt etter fingeravtrykk. Sameiet består av om lag 50 leiligheter.

Ei uke etter

Den 69 år gamle enken brukte spaserstokk eller paraply til å støtte seg på de gangene hun gikk korte turer til fots.

Men som regel brukte hun drosje, og ble kjørt fra dør til dør. Det gjorde hun nesten alltid når hun spilte bingo ved Dahlers Bingo på Bislett eller Venstres Hus på Youngstorget. Det var på sistnevnte etablissement hun sist ble sett, forrige fredag kveld. Dagbladet besøkte bingoen i går kveld.

Bingovertinnen som jobbet i går var også på jobb forrige fredag. Hun husker godt hva som skjedde, og forteller mot å få være anonym:

Satt alene i hjørnet

- Inger hadde trolig sittet og spilt en stund da jeg kom på jobb klokka 16. Jeg husker at jeg hilste på henne, og at hun smilte og hilste tilbake. Hele kvelden satt hun alene ved bordet der borte, sier vertinnen og peker mot et bord innerst i et hjørne, med utsikt over hele lokalet.

- Inger vant ikke noe, men humøret var på topp. Hun kom ikke hit for å vinne penger, men for å ha det hyggelig og sosialt, mener bingovertinnen.

Da alt spill var over klokka 20, begynte vertinnen å vaske av bordene mens gjestene så smått trakk ut.

- Jeg gikk deretter inn på bakrommet og tok oppgjøret. Da kom Inger inn og lånte telefonen, som hun alltid gjør. Hun ringte Oslo Taxi. Deretter fulgte jeg henne ut til døra. Hun hadde som vanlig vondt for å gå, uten at det innvirket på humøret.

- Så du henne gå inn i ei drosje?

- Nei, vi sa adjø, og jeg låste døra, før jeg gikk tilbake til oppgjøret, sier bingovertinnen.