Her slutter sporet etter postranerne

De ansatte får krisehjelp etter at skudd ble avfyrt på postkontor i Oslo.

UTBRENT: Den ene fluktbilen, en Hyundai personbil, ble funnet utbrent i nærheten av ransstedet. Der slutter de fysiske sporene etter ranerne. Foto: 2400-TIPSER
UTBRENT: Den ene fluktbilen, en Hyundai personbil, ble funnet utbrent i nærheten av ransstedet. Der slutter de fysiske sporene etter ranerne. Foto: 2400-TIPSERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har så langt ikke pågrepet noen etter det brutale ranet av Kjelsås postkontor tidligere i dag. Så langt sitter de med en utbrent fluktbil, ransåstedet, rystede kunder og ansatte - og ei løspatron.

- Det ble avfyrt skudd, men det var ikke skarp ammunisjon. Men det kunne selvsagt ikke kundene og de ansatte vite, sier Tor Grøttum, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Signalement Ole-Petter Jacobsen, vaktleder ved kriminalvakta i politidistriktet, opplyser at etterforskerne har avhørt ransofre og vitner, samt gjort tekniske undersøkelser.

- Vi har gjort tekniske undersøkelser av åstedet og den utbrente bilen, sier Jacobsen til Dagbladet.

Ifølge krimvaktlederen har ikke politiet noe spesielt ransmiljø i kikkerten etter det brutale ranet, som skjedde like før klokka 10. De leter imidlertid etter to menn med følgende signalement:

• Mann, lys i huden. Ikledd grå hettegenser med lomme på magen, mørkeblå jeans og svarte sko.

• Mann, ikledd rosa hettejakke med svart stripe på hetta. Svarte bukser, med jeans under. Svarte fritidssko.

I tillegg tror politiet at en tredje person var involvert; de to ranerne ble hentet av Hyundaien utenfor, før de stakk av gårde. De leter også etter en svart SUV av asiatisk fabrikat som ble sett i forbindelse med fluktbilen.

Opplysninger i saken kan ringes inn på politiets fellesnummer 02800.

Oppfølging Postens informasjonssjef Jørn Michalsen opplyser at utbyttet trolig var beskjedent. Ifølge ham var tre postansatte på jobb da ranerne stormet inn.

- De får oppfølging av bl.a. bedriftshelsetjenesten, sier Michalsen til Dagbladet.

Postkontoret ble åpnet igjen for pakkepostinn-/utlevering klokka 14.

- Vi fikk nytt personell på plass etter at politiet hadde gjort seg ferdig. Det var viktig for oss å få julegavene ut til folk i tide, så vi holder åpent som vanlig resten av dagen, og som vanlig i morgen. Andre oppgaver, som banktjenester, blir ikke ivaretatt i dag, sier informasjonssjefen.

Han roser de ansatte for måten de håndterte ranet på.

- De gjorde som de skulle, og ingen ble skadd.