Her sluttet tragedien

SOHAM (Dagbladet): Klokka 14.30 i går ettermiddag var tragedien et faktum: To lik ble funnet av to menn og en kvinne som luftet hundene sin ved Lakenheath, 15 kilometer øst for Soham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved midnatt hadde politiet ennå ikke identifisert de døde, men i England er det liten tvil om at det er Jessica Chapman og Holly Wells - begge ti år gamle. Dermed er 13 dagers mareritt over.

Med verst tenkelig utfall.

Sjefinspektør David Hebb, som har ledet etterforskningen, sa ved 22-tida at politiet fortsatt arbeidet med å sikre spor, og at likene ennå ikke var undersøkt av rettsmedisinere.

Smerte og lidelse

- Når rettsmedisinerne er ferdige, vil jentenes familier bli underrettet først. Ingen kan forestille seg hvilken smerte og lidelse familiene nå gjennomgår, sa Hebb.

Lakenheath ligger i Suffolk, og stedet der funnet ble gjort, ligger like ved en av Storbritannias største militære flyplasser. De døde ble funnet ved en sti inne i Trentford Forest, et av Englands største skogsområder.

Det er flere kilometer til nærmeste bebodde hus, men en vakker gammel middelalderkirke står bare noen hundre meter fra funnstedet.

Da Dagbladet i går ettermiddag kom til stedet, var det avsperret: Politibiler og en stor politistyrke sørget for å holde uvedkommende på avstand. Over tretoppene svirret et politihelikopter og et av politiets småfly.

Uvirkelig

Ingen av politifolkene ville si noe som helst: Sterkt preget av tragedien ba de oss bare høflig om ikke å forstyrre og henviste til at etterforskningslederne seinere ville snakke med pressen.

For politiet har også tapt.

Helt til det siste har de sagt at de er overbevist om at Jessica og Holly er i live.

Scenen var uvirkelig: En varm, vakker sommerdag, fuglesang, vakre trær og blomster. Men bare et par hundre meter borte, to døde mennesker gjemt i et skogholt.

Seint i går kveld hadde politiet ikke gitt noen detaljer om funnet, om hvor lenge de har ligget der, hvordan de har blitt brakt dit, om de var seksuelt misbrukt, eller om hvor de har blitt drept.

Men det er uansett uvesentlige detaljer i denne gruvekkende saken, som i 13 dager har ridd familiene som et mareritt, politiet som ei mare - og hele Storbritannia som et tragisk drama.

FUNNSTEDET: Politiet vokter stedet der de to døde kroppene ble funnet ved Lakenheath.
SØRGER: Innbyggere i Soham legger ned blomster ved St. Andrews Church.