Her sminker hun seg i 70 km/t

Politiet: - Det her er ikke greit.

SMINKER SEG: En svensk politimann ønsker å komme i kontakt med kvinnen som tirsdag nirgeb sminket seg bak rattet. Foto: Polisen Stockholm
SMINKER SEG: En svensk politimann ønsker å komme i kontakt med kvinnen som tirsdag nirgeb sminket seg bak rattet. Foto: Polisen StockholmVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hei, du kvinne som sitter med et sminkespeil og legger mascara i 70 km/t.

Slik begynner innlegget den svenske politimannen Mikael Gelius har publisert på Facebook.

- Risiko Han var på vei til jobben i trafikkpolitiet i Västberga, en forstad til Stockholm, da han kom over kvinnen rundt klokka åtte tirsdag morgen, skriver Expressen.

Gelius legger ikke skjul på hva han mener om sminkeaktiviten.

- Risikoen du utsetter deg selv og dine medtrafikkanter for innebærer at du kommer langt seinere fram, og vil trenge mye mer sminke for å skjule skadene som ofte oppstår ved en kollisjon i den hastigheten.

Politimannen skriver videre at han ikke fikk stanset kvinnen, da han var på vei til arbeidet i sin private bil, og at han håper å kunne nå henne via politiets Facebook-konto. 

- Jeg tenkte at det kunne få i gang en veldig bra diskusjon. Det her er ikke greit, det er ikke akseptabelt at man kjører i 70 kilometer i timen og stirrer inn i et sminkespeil, sier han til Expressen.

Delt over 800 ganger Bildet Gelius publiserte, som ble tatt av datteren hans fra passasjersetet, er delt over 800 ganger. Bildet er så uklart at det ikke vil kunne brukes som bevis i saken. 

- Vi kjørte vel forbi hverandre to eller tre ganger og da hun kom forbi igjen så jeg at nei, hun sitter pinadø fremdeles og sminker seg, sier politimannen.

Han håper den ukjente kvinnen tar kontakt. 

- Det hadde vært kult å snakke med henne og høre hva hun tenker, sier Gelius til den svenske avisa.