Her smugles 70 flasker biodiesel inn på tinget

Se Natur og Ungdoms siste forsøk på å få regjeringen til å snu om bioavgift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I dag tidlig gjorde Natur og Ungdom et siste forsøk på å få regjeringen til å snu i biodieselsaken.

Smuglet biodieselMens Ingeborg Gjærum og Kari Elisabeth Kaski gikk gjennom sikkerhetskontrollen, smuglet stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (Krf)  70 småflasker med biodiesel inn på Stortinget. Flaskene ble lagt i posthyllene til Ap-representantene, med en hilsen fra Natur og Ungdom.

- Nå er Arbeiderpartiet de eneste som er for denne avgiften som gjør det vanskelig å satse på biodrivstoff i Norge. Vi håper de vil ombestemme seg, så vi får gjort noe med utslippene fra transportsektoren, sier leder i NU, Ingeborg Gjærum.

Delt ApMen Ap-politikerne som fant overraskelsen i posthylla i dag, tror ikke Arbeiderpartiet vil snu.

- Jeg er klar over at dette er en sak som engasjerer mange, men jeg tror ikke det blir en snuoperasjon i denne saken, sier Oppland-representant Tore Hagebakken.

- Det er oppmuntrende med gaver, men jeg tror ikke det kommer til å skje. Dessverre, sier Arne L. Haugen fra Sør-Trøndelag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer