Grensen mellom USA og Mexico

Her smugles de til USA

Den unge familien er angivelig tatt i varetekt og fraktet til El Centro Processing Center etter hendelsen.

SMUGLES: En papirløs familie fra Venezuela fraktes over gjerdet som grenser mellom Mexico og USA av menneskesmuglere. Video: US Border Patrol / Dagbladet TV. Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

Dramatiske opptak viser en mor og hennes to små barn som blir senket 9 meter ned fra gjerdet som grenser mellom USA og Mexico ved hjelp av et tau.

Familien, som er papirløse migranter fra Venezuela, ble sendt over gjerdet av menneskesmuglere, omtrent 5 km vest for Calexico West Port of Entry torsdag forrige uke.

Det skriver Sky News.

Klamret seg fast

Ifølge nyhetskanalen var det kameraoperatører som først så hendelsen.

De skal ha sett at tre smuglere satte opp en stige på den meksikanske siden, før de brukte et tau for å senke hver person over til USA.

Opptakene viser at en mann ble senket over gjerdet først, før en annen mann fulgte etter med et barn som klamrer seg fast på ryggen.

Deretter fulgte en kvinne etter. Hun holdt fast et annet barn.

DRAMATISK FLUKT: To små barn og deres mor ble senket 9 meter ned fra gjerdet som grenser mellom USA og Mexico ved hjelp av et tau. Foto: Customs and Border Protection
DRAMATISK FLUKT: To små barn og deres mor ble senket 9 meter ned fra gjerdet som grenser mellom USA og Mexico ved hjelp av et tau. Foto: Customs and Border Protection Vis mer

Arrestert

Ifølge nyhetskanalen ble tre voksne og to barn arrestert og fraktet til El Centro Processing Center.

Barna var en to år gammel jente og en seks år gammel gutt, og kvinnen var deres 32 år gamle mor.

Smuglerne skal ikke ha vært i slekt med moren og barna.

- Hjerteløse

Sky News har snakket med grensevakten Gregory Bevino.

Han forklarte til nyhetskanalen at smuglerne hadde prøvd å «minimere sin egen risiko for skade» ved å bruke et tau og en stige.

- De er villige til å sette andre i fare, inkludert barn, uttalte han til kanalen, og fortsatte:

- Disse hjerteløse, grådige smuglerne fortsetter å sette papirløse invandrere i fare, kun med tanke på egen fortjeneste. Det er flaks at moren og hennes to barn, så vel som de to andre mennene, ikke ble kastet fra den 9 (30ft) meter lange grensemuren.

SKIPSFORLIS: En person er død og tolv meldt savnet etter at et platformskip forliste i Mexicogolfen utenfor Louisiana på USAs sørkyst tirsdag 13. april. Her finner et av kystvaktens fly en person i skipsvraket. Personen skal være bevisstløs. VIDEO: U.S. Coast Guard / KameraOne Vis mer

Økende antall migranter

Ifølge nyhetskanalen har et økende antall migranter, inkludert familier og enslige barn, ankommet grensen mellom USA og Mexico siden Biden-administrasjonen kom til makten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer