Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her smugspiser sultestreik-lederen på cellen

Palestinske fanger i Israel har i dag avsluttet sultestreik.

FENGSEL: Hundrevis av palestinske fanger har deltatt i sultestreiken i protest mot dårlige soningsforhold. Initiativet til protesten kom fra Fatah-lederen Marwan Barghouti, som selv soner fem livstidsdommer i Israel. Bildet skal vise ham på cellen - spisende under sultestreiken.  Foto: ReutersTv/Israel Prison Authority/Scanpix
FENGSEL: Hundrevis av palestinske fanger har deltatt i sultestreiken i protest mot dårlige soningsforhold. Initiativet til protesten kom fra Fatah-lederen Marwan Barghouti, som selv soner fem livstidsdommer i Israel. Bildet skal vise ham på cellen - spisende under sultestreiken.  Foto: ReutersTv/Israel Prison Authority/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere hundre palestinske fanger i israelske fengsler har avsluttet en 40 dager lang sultestreik.

Sultestreiken ble avsluttet lørdag morgen, opplyser en talsperson for det israelske fengselsvesenet. De palestinske fangenes forening bekrefter at protesten er over.

Årsaken skal være at Israel, Røde Kors og Den palestinske selvstyremyndigheten ble enige om at fangene skal få flere besøk av familiene sine. Avtalen innebærer ett ekstra besøk per måned.

Hundrevis av palestinske fanger har deltatt i sultestreiken i protest mot dårlige soningsforhold. Initiativet til protesten kom fra Fatah-lederen Marwan Barghouti, som selv soner fem livstidsdommer i Israel.

Barghouti er dømt for å ha beordret angrep mot israelske sivile. Selv fastholder han at han kun har vært en politisk leder.

Ironisk nok viser nylig frigitte overvåkingsbilder at Barghouti spiste på sin egen celle mens sultestreiken pågikk, skriver Haaretz.

Ifølge avisa skal bildene blant annet vise at han den 27. april og den 5. mai først hentet kaker fra et gjemmested på toalettet, sjekket at ingen kunne se ham, og deretter spiste kakene.

Israel hevdet i begynnelsen av mai at 300 av fangene hadde avsluttet sultestreiken, noe som ble tilbakevist av palestinske myndigheter. På dette tidspunktet deltok over tusen fanger i protesten.

Det sitter for tiden 6500 palestinere i israelsk fangenskap, 300 av dem mindreårige og 13 av dem representanter i palestinernes lovgivende forsamling.

(NTB/Dagbladet)

Hele Norges coronakart