Her snakker hun på seg 30 dager i fengsel

Det er ikke alle steder man bør spøke ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det finnes situasjoner der man ikke bør spøke for mye med dem man møter på sin vei. Det gjelder for eksempel i sikkerhetssjekken på flyplasser, og ikke minst når man står overfor dommeren i en rettssal.

Det er videoen øverst i denne saken et svært godt eksempel på. I den kan du se hvordan 18-årige Penelope Soto oppførte seg da hun måtte forklare seg for dommeren Jorge Rodriguez-Chomat denne uka.

Soto viste dommeren fingeren og sa også «fuck you», noe som ga henne 30 ekstra dager bak lås og slå umiddelbart.

- Er du dopet? NBC Miami og flere lokale medier omtaler den svært spesielle situasjonen som oppsto da retten skulle finne ut av hva slags økonomisk tilstand 18-åringen var i. Hun hadde kort tid tidligere blitt pågrepet med reseptbelagte piller på seg.

Som du kan se i videoen møtte Soto i oransje fangedrakt, men med et smil rundt munnen. Hun fniser seg gjennom det korte avhøret, og på et tidspunkt må dommeren spørre om hun har tatt dop i det siste.

- Faktisk ikke, svarer Soto.

Mellom fnisingen fikk hun presset inn utsagn om at hun hadde en god del smykker, som hun hevdet var verdt en god del penger.

- Som hvor mye?, spurte dommeren.

- Som Rick Ross. Det er verdt penger, svarte hun.

- Sa du virkelig det? Ut fra videoen fra rettshøringen ser det ikke ut til at dommeren helt forstår referansen til gangsterrapperen Rick Ross. Etter flere advarsler om at hun må oppføre seg, ser det imidlertid ut til at Soto skal få gå med en kausjon på 5000 dollar.

Men Sotos reaksjon på dette førte til at hun ble kalt tilbake og fikk hevet kausjonen sin til 10 000 dollar. Som svar til dette viste Soto ham fingeren og ba ham ryke og reise.

- Sa du virkelig «fuck you»?, spurte dommeren.

- Ja, det skal jeg ikke nekte for, svarte Soto.

Dermed hadde hun gjort kort prosess. I stedet for en rutinesak der hun som førstegangskriminell hadde blitt tatt med noen få piller, endte det hele med 30 dager i fengsel for å ha fornærmet retten.

Videoen går nå verden rundt til skrekk og advarsel.