Her snakker vi julepynt!

Alt du trenger er en «Tesla-spole».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Om naboen din er en smågal vitenskapsmann med Nikola Tesla som forbilde og en lidenskap for elektrisitet kan det være på tide å vurdere flytting til et tryggere nabolag. Den australske amatørvitenskapsmannen Peter Terran er en slik nabo, men ifølge familien hans går det greit. Det er bare når eksperimentene forstyrrer TV-signalene de setter ned foten.

For det er voldsomme krefter i spill når Peter Terrens Tesla-spole spytter lyn i alle retninger det finnes noe som leder strøm. De fleste eksperimentene forgår i hans egen hage og ikke mindre enn 500 000 volt går med når han fyrer opp «helvetesmaskinen».

- Dette er veldig farlig, sier Peter Terren til nyhetsbyrået Reuters.

- Selve basen på en Tesla-spole er dødelig. De store lynene kan slå deg ut, og muligens også drepe deg, sier Peter Terren som har bygget maskinen av diverse avfallsmaterialer.

På hjemmesiden sin skriver Peter Terren at han hadde sin første «elektriske» opplevelse i 8-10 års alder. Noen fikk en elektrisk spole til å gløde og dette brant seg fast i unge Terrents hukommelse. Han bygget sin første radio da han var tolv og femti år senere lager Discovery Channel dokumentarer om Terrent og hans elektriske eksperimenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer