Her sniker bilene seg ut av køen og inn i påkjøringsfeltet

UP- sjef: - Svært farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag formiddag skulle Espen Willander kjøre inn på E6 i Follo der køen hadde hopet seg opp som følge av en bilberging i Nordbytunnelen.

I det han svingte inn i påkjøringsfeltet, dukket plutselig tre biler i motsatt kjøreretning opp foran ham.

- Jeg kjører der ofte, og var ikke forberedt på at noen plutselig skulle komme kjørende mot meg, sier Willander til Dagbladet.

Provoserende De møtende bilene forsøkte å snike seg unna køtrafikken, og så nok påkjøringsfeltet som en gylden mulighet.

Willander sier at han ble både skremt og provosert av situasjonen.

- Selv om farten til bilene var lav, var sikten dårlig og veien glatt på grunn av regnværet. Folks tålmodighet er skremmende liten i trafikken.

- Virket ikke som om de brydde seg Willander er lettet over at ingen kom til skade.

- Det kunne ha gått mye verre; dersom bilene hadde hatt en høyere hastighet eller om jeg ikke hadde sett dem tidsnok, sier han.

- Hvordan reagerte du?

- Jeg prøvde å blinke på den første, men det så ikke ut som om sjåføren av bilen reagerte. Det virket ikke som om de brydde seg, svarer Willander.

Livsfarlig snarvei UP- sjef i politiet, Runar Karlsen, sier til Dagbladet at denne typen kjøring kan skape svært farlige situasjoner:

- Man kan bare ikke gjøre det. Slike snarveier kan være farlige for de møtene billistene, for man forventer ikke at det kommer noen der.

- Dette er en enveiskjørt vei, og svingen gjør at bilene kommer veldig plutselig, fortsetter han.

Karlsen sier videre at politiet ikke opplever dette som et gjentagende problem, men at de vil følge med fremover dersom det viser seg å være en vedvarende tendens.