SNØ: Snøen har lagt seg på Mallorca. Bildene er tatt i Escorca, en kommune på Mallorca. Twitter: Balears Meteo/Toni Ruiz
SNØ: Snøen har lagt seg på Mallorca. Bildene er tatt i Escorca, en kommune på Mallorca. Twitter: Balears Meteo/Toni RuizVis mer

Her snør det i Syden

Deler av Mallorca er dekket i hvitt etter at et snøvær la seg over den spanske turistøya fredag og lørdag.

(Dagbladet): Vinteren har kommet til Mallorca. Over 20 centimeter snø la seg på den populære turistøya, og 25 veier ble stengt, skriver Diario de Mallorca og RTVE.

Uvanlig i desember
På rundt 800 meters høyde kom det opp mot 20 centimeter med snø.

Det snødde i fjellkjeden Serra de Tramuntana på Mallorca og deler av øyene Alaior og Menorca.

Selv om snøen har lagt på mellom 300–400 meters høyde, bekrefter statens meteorologiske byrå, AEMET, at det også har snødd noe på 100 meters høyde på Mallorca, skriver Diario de Mallorca.

Ifølge Diario de Mallorca skal dette være første gang på to tiår at det har begynt å snø såpass tidlig på Mallorca.

Balears Meteo er en værstasjon for Balearene, altså øygruppa utenfor østkysten av Spania. Ifølge Balears Meteo er det uvanlig med snø i desember, men at det bare snør i fjellene. Det skal være mer vanlig med snø i februar.

- Det verste er over
Vakthavende meteorolog i Bergen forteller til Dagbladet at det har vært noe nedbør på Mallorca i natt, og at noe av nedbøren dermed har kommet som snø.

- Nå er temperaturen på dagtid rundt 13-14 grader. Det ser ut som det verste er over. Det blir kjølige netter framover, men så kommer det seg nok utover uka. Det skal heller ikke være noe nedbør på Mallorca før slutten av neste uke, sier meteorolog Frode Hassel.

Hassel forteller også at snø på Mallorca i desember ikke er noe som skjer til stadighet.

Euroweekly News skrev lørdag at snøfallet ville stoppe søndag. Nedbøren vil opphøre og temperaturen vil øke.

Snø skapte også problemer i Kantabria, en region nord i Spania, hvor blant annet et kjøretøy ble fanget i snøkaoset, skriver lokalmediet Alerta.