SØKTE TILFLUKT: Dette bildet viser flere personer som søkte tilflukt på restauranten «Fish» på Borough Market, under terrorangrepet i London lørdag kveld. Ingen personer som befant seg på restauranten ble skadd. Foto: AP / Mark Stringer
SØKTE TILFLUKT: Dette bildet viser flere personer som søkte tilflukt på restauranten «Fish» på Borough Market, under terrorangrepet i London lørdag kveld. Ingen personer som befant seg på restauranten ble skadd. Foto: AP / Mark StringerVis mer

London-terroren

Her søker de tilflukt under terrorangrepet. Kastet stoler på terroristene da de nærmet seg

- Vi ropte «stopp, stopp».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sju personer ble drept og 48 såret i terrorangrepet i London lørdag kveld. Tre gjerningsmenn kjørte inn i en folkemengde med en varebil på London Bridge, før de etterpå gikk ut av bilen og angrep tilfeldige mennesker med kniv i området Borough Market. Åtte minutter etter at politiet fikk melding om hendelsen, var de mistenkte gjerningsmennene skutt og drept av politiet.

Kastet stoler på terroristene

Terroristene løp inn og ut av barer og restauranter i området, og knivstakk tilfeldige personer.

Flere personer søkte dekning på restauranten «Fish» da angrepet fant sted. Da terroristene nærmet seg restauranten, som ligger midt på Borough Market, forsøkte flere å stoppe dem, skriver The Guardian.

- Vi ropte «stopp, stopp», og andre kastet stoler på dem. Politiet kom og begynte å skyte med en gang, forteller en ansatt hos «Fish» til avisa.

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Les mer her: http://www.dagbladet.no/nyheter/67655496 Vis mer

En annen ansatt beskriver kaotiske tilstander utenfor restauranten.

- Jeg så to personer på «Breadhead bakery» med blod på seg, de var sivile. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle skje her, sier den ansatte til The Guardian.

Takker de ansatte

Et bilde som ble tatt inne i restauranten da angrepet fant sted, viser flere personer som har søkt dekning i lokalet.

Foto: AP / Mark Stringer
Foto: AP / Mark Stringer Vis mer

Ingen personer som befant seg inne i restauranten ble skadd i angrepet, skriver restauranten selv på Twitter.

- Gjester og ansatte som var på restauranten i kveld er trygge og har blitt evakuert, skrev restauranten på sin Twitter-konto etter angrepet.

Dagen etter angrepet, hyller restauranten sine ansatte.

- Profesjonaliteten til våre ansatte og politiet i går kveld var forbløffende. Tusen takk for at dere klarte å holde dere selv og gjestene trygge, skriver «Fish» på Twitter søndag.

- De knivstakk alle

En av dem som forsøkte å stoppe terroristene var engelske Gerard, som i natt lot seg intervjue av BBC. Han befant seg først inne på et serveringssted, ikke langt fra Borough Market, da de tre mistenkte terroristene kom inn og angrep gjestene.

- De kom inn og begynte å knivstikke ei dame, det var tre av dem. De angrep henne og så knivstakk de en annen mann. En mann i lokalet skrek ut: «Alle løp, terrorister, terrorister. Løp, løp, løp. De knivstikker alle».

Deretter løp terroristene ut av serveringsstedet. Gerard fulgte etter, forteller han til BBC. Ferden gikk ifølge ham ned mot Westbank og deretter mot Borough Market.

- De løp inn til alle pubene, alle barene og begynte å knivstikke folk. De knivstakk alle. Jeg skrek til folk: «Løp, løp, løp», sier Gerard til BBC.

Deretter forsøkte Gerard selv å gripe inn.

- Jeg kastet flasker på dem, ølglass, barkrakker, stoler. Jeg forsøkte å hjelpe så mange som jeg klarte, men i realiteten var jeg forsvarsløs. Hadde jeg snublet, hadde de trolig drept meg, sier han til BBC.

LIVREDD: Den 23 år gammel servitøren Alex Martinez jobbet på restauranten som terroristene oppsøkte da de begynte å knivstikke. Martinez hørte skrik og skudd mens han gjemte seg i en søppeldunk for å unnslippe terroristene. Video: Scanpix Vis mer

Har identifisert gjerningsmennene

I alt sju personer ble drept og 48 såret i terrorangrepet. Tilstanden skal være kritisk for flere av de skadde.

En av de skadde er en politibetjent fra British Transport Police. Ifølge BBC og Sky News, var ikke betjenten på jobb da angrepet skjedde, men steppet likevel inn og skal ha forsøkt å stoppe terroristene.

Politiet har identifisert de tre gjerningsmennene som sto bak angrepet, etter det BBC erfarer.

Tolv personer er arrestert i forbindelse med terroren. Personene ble pågrepet i forbindelse med en politiaksjon mot flere adresser i forstadsbyen Barking, øst i London, søndag formiddag.

Fordømmer angrepet

Under en pressekonferanse søndag formiddag roste statsminister Theresa May politiet for at de var raskt på stedet. Det tok bare åtte minutter fra de første meldingene kom, til terroristene ble drept.

Statsministeren fordømmer handlingene som det britiske politiet har kalt et terrorangrep.

- Det er på tide å si: Nok er nok. Dette er, som vi alle vet, det tredje angrepet på tre måneder. I mars fant et lignende angrep sted rett rundt hjørnet, i Westminster. Nå har London blitt rammet atter en gang, sa May i talen.