Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her søker politiet etter å ha fått nye tips i forsvinningssaken i Brumunddal

Politiet har fått flere tips fra publikum etter gårsdagens pressekonferanse.

LETER ETTER SPOR: Kriminalteknikere graver i snøen etter spor i forsvinningssaken. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
LETER ETTER SPOR: Kriminalteknikere graver i snøen etter spor i forsvinningssaken. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

BRUMUNDDAL (Dagbladet): I områdene rundt Brumunddal sentrum jobber nå politiet fortløpende med undersøkelser basert på nye tips.

Ifølge Dagbladets reportere på stedet får politiet stadig nye henvendelser i saken.

Krimteknikere har i dag gravd i snøen flere steder, men har foreløpig ikke fått noe gjennombrudd. Forsvinningssaken er fortsatt et mysterium for politiet 11 dager etter at Janne Jemtland (36) forsvant i Brumunddal.

FLERE TIPS: Kriminalteknikere søker etter spor utenfor Brumunddal etter å ha fått inn en mengde tips. Foreløpig har de ikke funnet konkrete spor. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet
FLERE TIPS: Kriminalteknikere søker etter spor utenfor Brumunddal etter å ha fått inn en mengde tips. Foreløpig har de ikke funnet konkrete spor. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet Vis mer

Jemtland ble meldt savnet av sin mann og ble sist sett i sitt hjem ca klokka 02.00, natt til 29. desember, omtrent en mil utenfor Brumunddal sentrum. Før hun forsvant hadde hun vært på en fest med mannen.

Til Dagbladet har en av festdeltakerne opplyst at Jemtland var i godt humør på festen med rundt 170 deltakere.

BLODSPORFUNN: Politiet fant blodspor etter Janne Jemtland to steder. Det første blodsporet ble funnet i Fagerlundvegen halvannen kilometer unna det andre funnstedet. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
BLODSPORFUNN: Politiet fant blodspor etter Janne Jemtland to steder. Det første blodsporet ble funnet i Fagerlundvegen halvannen kilometer unna det andre funnstedet. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

- Jeg har tenkt tilbake på om jeg la merke til noe, men jeg husker bare at hun var fornøyd og i godt humør. Jeg tror ikke noen har lagt merke til noe spesielt, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Ektemannen kritisk til politiet

Under en pressekonferanse mandag formiddag opplyste politiet i Brumunddal at Jemtlands ektemann hadde ringt et døgn før politiet iverksatte leteaksjon etter henne.

Ifølge politiet fikk de en telefon fra ektemannen lørdag morgen 30. desember. Ifølge politiet oppfattet de ikke meldingen som bekymringsfull. Leteaksjon ble imidlertid iverksatt umiddelbart søndag morgen etter at Jemtlands ektefelle igjen tok kontakt. Politiet avhørte også Jemtlands nære bekjentsskapskrets.

- Vi fikk en ny melding på søndagen. Da ble en leteaksjon iverksatt umiddelbart, opplyser lensmann i Ringsaker Terje Krogstad.

På spørsmål fra pressen om ektefellen er kritisk til at politiet ikke startet tidligere svarte Krogstad:

- Ja, han har stilt spørsmål ved det ja.

Viktige blodspor

Politiet ønsker tips fra publikum og utelukker ikke at det er personer som sitter med viktig informasjon som kan belyse hva som har skjedd. Politiet vil ikke låse tidslinjen når Jemtland forsvant, men ønsker informasjon fra rundt 02.00 natt til 29.desember og utover.

SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

Ifølge politiet er blodsporfunnene og mobilregistreringen helt sentrale spor i saken. Spørsmålet om hvorfor hun dro hjemmefra i 02-tiden natt til 29. desember er en del av kartleggingsarbeidet. Politiet ønsker ikke å utdype dette ytterligere.

Ved to tilfeller fant politiet blodspor i snøen som styrket mistanken om at Jemtland har vært utsatt for noe kriminelt. Politiet har også bekreftet at blodsporene tilhører Jemtland.

Blodsporet, som ble funnet av en turgåer, endret sakens karakter, og det som inntil da hadde vært en savnetsak, fikk politiet til å mistenke at det kom til å utvikle seg til en straffesak. En av teoriene deres er at hun er truffet av en bil.

I helga ble letingen etter Jemtland blitt intensivert. Søndag ble tyngre redskaper hentet inn, da politiet rekvirerte en gravemaskin i søket.

- Det er for å undersøke noen gjødselhauger på et jorde, har politiadvokat André Lillehovde van der Eynden tidligere opplyst til Dagbladet.

OMFATTENDE: Kriminalteknikere vasser i snø på jakt etter spor i forsvinningssaken. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
OMFATTENDE: Kriminalteknikere vasser i snø på jakt etter spor i forsvinningssaken. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!