Her søker politiet etter «Maddie»

Leter etter spor av jenta som forsvant for sju år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRAIA DA LUZ / OSLO (Dagbladet): Scotland Yard og portugisisk politi har i dag iverksatt et massivt søk etter spor av Madeleine «Maddie» McCann, den britiske jenta som forsvant under en ferie i Praia Da Luz på Algarvekysten i 2007.

De har sett seg ut et område på størrelse med en håndballbane, bare 300 meter fra leilighetskomplekset hvor den tre år gamle jenta forsvant i 2007. 40 til 50 personer deltar i arbeidet og går svært grundig til verks i det ulendte og vanskelige terrenget, ifølge Dagbladets reporter på steder.

Dagbladet får opplyst at de i første omgang kommer til å bruke geologisk utstyr og hunder for å finne punkter av særlig interesse, før gravearbeidet starter. Ifølge Mirror Online vil utgravingene skjermes fra innsyn ved hjelp av store, hvite telt.

STORT SØK: 40 til 50 politifolk fra britiske Scotland Yard og portugisisk politi søker nå gjennom et område ved stedet Madeleine McCann forsvant for sju år siden. Foto: Per Lars Tonstad / Dagbladet
HUNDER: Mannskapene går grundig til verks med hunder i det svært ulendte og vanskelige landskapet. Foto: Per Lars Tonstad / Dagbladet
SAMARBEIDER: Etterforskere fra Scotland Yard har i dag vært i møte med sine portugisiske kolleger. Foto: Per Lars Tonstad
STOR INTERESSE: Medier fra hele verden har møtt opp for å dekke det nye etterforskningssteget i den sju år gamle forsvinningssaken. Foto: Per Lars Tonstad
PLANLEGGING: Personell fra Scotland Yard etter møtet med portugisisk politi. Foto: Per Lars Tonstad

Politiet har tidligere bekreftet at de har tre steder hvor de ønsker å grave etter Madeleine, men vil ikke kommentere planen for de neste dagene i detalj.

Sporløst borte Søketeigen ligger like ved leilighetskomplekset Ocean Club, hvor Madeleine og de yngre søsknene lå og sov om kvelden 3. mai 2007. Foreldrene Kate og Gerry McCann satt da ca. 50 meter unna og spiste på tapasrestaurant med det øvrige reisefølget.

Rundt klokka 22.00 oppdaget mor Kate at Madeleine var borte. Siden har det ikke vært noen bekreftede spor eller vitneobservasjoner av jenta, til tross for en massiv og verdensomspennende medieoppmerksomhet i saken. Foreldrene fikk i en periode status som mistenkt i saken, men ble sjekket ut da den ble henlagt i 2008.

Saken gjenopptatt Kate og Gerry McCann fikk gjenopptatt etterforskningen i 2011, og i mars i år etterlyste britisk politi en mann med mørkt hår som knyttes til innbrudd hos 12 britiske familier som var på ferie på Algarvekysten. Innbruddene skal ha skjedd i perioden 2004 til 2010.

Mannen skal ha forsøkt å begå overgrep mot fem jenter i alderen sju til ti år i forbindelse noen av innbruddene. Disse hendelsene skal ha skjedd fra 2004 til 2006. Det skal ikke ha blitt stjålet noe i noen av de 12 sakene.

SPORLØST BORTE: Madeleine McCann var tre år gammel da hun forsvant. Foto: REUTERS/Andrew Winning/NTB Scanpix
SPORLØST BORTE: Madeleine McCann var tre år gammel da hun forsvant. Foto: REUTERS/Andrew Winning/NTB Scanpix Vis mer

Mannen har blant annet blitt observert i det politiet kaller en karakteristisk burgunderrød genser.

Her søker politiet etter «Maddie»