Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her søker politiet med hund ved siktedes bolig

Etterforskere gjør nye undersøkelser akkurat nå. Politiet understreker at mannen som er siktet for falsk forklaring ikke er den eneste tidligere straffedømte som er i søkelyset.

POLITIHUND: I 12.30-tida gikk flere etterforskere og en hundefører inn i bygningen som rommer boligen til mannen som er siktet for falsk forklaring. Bare en snau halvtime seinere var politiet ferdige med akkurat denne undersøkelsen. Foto: HENNING LILLEGÅRD
POLITIHUND: I 12.30-tida gikk flere etterforskere og en hundefører inn i bygningen som rommer boligen til mannen som er siktet for falsk forklaring. Bare en snau halvtime seinere var politiet ferdige med akkurat denne undersøkelsen. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre sivilkledde politifolk ankom klokka 12.30 huset som rommer boligen til mannen i slutten av 20-åra som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken.

En av politifolkene hadde med seg en kriminalhund, en schæfer som trolig spesialtrent for å finne spor etter blant annet blod og sæd. Hunden kan markere for slike funn lang tid etter hendelsen.

Det er ikke kjent om etterforskerne gjorde undersøkelser i selve leiligheten til siktede eller i andre rom.

- Søket var knyttet til vedkommende som er siktet for falsk forklaring, men vi vil ikke kommentere dette ytterligere, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Brukte en halv time Politiet skal tidligere denne uka ha gjennomført ransaking og tatt rutinemessige beslag, men etterforskningsledelsen ser nå altså behovet for ytterligere gjennomgang av bygningen siktede har hatt tilhold i.

Like før klokka 13, etter en snau halvtime, kom politifolkene ut igjen, og svarte bekreftende på at de var ferdige med den aktuelle undersøkelsen. Ingenting tyder på at hundesøket ga umiddelbare resultater.

Etter å ha vært inne i bygningen dro etterforskernevidere til Godlia T-banestasjon, som ligger et par hundre meter unna og gjorde et svært kort søk der.

Etter å ha blitt pågrepet mandag skal mannen ha blitt holdt i arresten til onsdag kveld, men ble løslatt og skal ikke framstilles for varetektsfengsling denne uka.

- Flere personer med historikk Politiet har denne uka understreket at den tidligere voldtektsdømte mannen ikke er siktet for å ha noe med selve den antatte bortføringen å gjøre. Etterforskerne mener imidlertid å kunne slå fast at observasjoner mannen har kommet med umulig kan stemme. Samtidig skal han ha gitt uklare opplysninger om sine bevegelser.

- Vi vil ikke svare på noen spørsmål knyttet til dette vitnet. Generelt understrekes at vi har mange omhandlede personer/vitner i saken, herunder personer med historikk, men vi må ha konkret grunnlag for å knytte disse til Sigrids forsvinning, skriver politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding i ettermiddag.

Hele denne uka har politiet vært svært sparsommelige med opplysninger om framdriften i etterforskningen, og har siden siktelsen ble kjent ikke gitt intervjuer til media.

«Vi har nå, fire uker etter forsvinningen, cirka 4500 personer omhandlet i saken, over 1000 kjøretøy, og vi har foretatt flere hundre vitneavhør. Det har kommet inn mellom 2500 - 3000 tips», skriver Rohde i dagens pressemelding.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media