SOMMERJOBB: Mange av de nesten 100 studentene som i år skal bruke sommeren i DNB hadde sin første arbeidsdag denne uken. Foto: Silje Sundt Kvadsheim.
SOMMERJOBB: Mange av de nesten 100 studentene som i år skal bruke sommeren i DNB hadde sin første arbeidsdag denne uken. Foto: Silje Sundt Kvadsheim.Vis mer

Her søker tusenvis av studenter sommerjobb

Mange studenter opplever sommerjobben som et springbrett til fast jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I år vil rundt 250 studenter ha sommerjobb hos Statoil, en økning på 100 sammenlignet med i fjor. Det betyr likevel ikke at det er lett å kapre en slik stilling. Ifølge Finansavisen har Statoil fått inn rundt 6.000 søknader.

Å finne potensielle kandidater til fremtidige faste jobber er en av årsakene til at mange bedrifter satser stort på rekruttering av sommer-studenter.

- Sommerjobber er viktige både for oss og for studentene. Det gir aktuelle kandidater en god anledning til å få praksis og bli kjent med vårt selskap og vår industri, og det er en flott mulighet for oss å bli kjent med studentene, sier Erik Haaland, pressetalsmann i Statoil, til Finansavisen.

DNB rydder plass

Også DNB rydder plass for mange sommerstudenter i år.

- Vi har de siste årene tatt inn stadig flere, i år rundt 100. Bare IT og Operations alene, som for et par år siden ikke tok inn noen på summer internship, tar i år inn 30. Årsaken til at vi tar inn så mange er at vi ønsker å bygge oss opp en talentpool, sier Solveig Hellebust, konserndirektør for HR i DNB, til Finansavisen.

Populær romfart

Kongsberg Gruppen, som i år skal ha rundt 100 sommerstudenter, fikk i år inn 1.469 søknader.

- For vår del er sommerjobbene viktig for å få vurdert fremtidig potensielle medarbeidere, men også fordi vi bruker kompetansen deres på reelle problemstillinger og prosjekter, forteller Hans Petter Blokkum, HR-direktør i Kongsberg Gruppen, til Finansavisen.

Statsbygg har hatt en økning i antall søkere fra 700 i fjor til 926 i år til sine 28 summer internships.

Andre økonominyheter.
Sjakk-Magnus prises til 200 millioner
Kjetting-Jan tjente ti millioner kroner