SOMMERJOBB: Mange av de nesten 100 studentene som i år skal bruke sommeren i DNB hadde sin første arbeidsdag denne uken. Foto: Silje Sundt Kvadsheim.
SOMMERJOBB: Mange av de nesten 100 studentene som i år skal bruke sommeren i DNB hadde sin første arbeidsdag denne uken. Foto: Silje Sundt Kvadsheim.Vis mer

Her søker tusenvis av studenter sommerjobb

Mange studenter opplever sommerjobben som et springbrett til fast jobb.

(Finansavisen): I år vil rundt 250 studenter ha sommerjobb hos Statoil, en økning på 100 sammenlignet med i fjor. Det betyr likevel ikke at det er lett å kapre en slik stilling. Ifølge Finansavisen har Statoil fått inn rundt 6.000 søknader.

Å finne potensielle kandidater til fremtidige faste jobber er en av årsakene til at mange bedrifter satser stort på rekruttering av sommer-studenter.

- Sommerjobber er viktige både for oss og for studentene. Det gir aktuelle kandidater en god anledning til å få praksis og bli kjent med vårt selskap og vår industri, og det er en flott mulighet for oss å bli kjent med studentene, sier Erik Haaland, pressetalsmann i Statoil, til Finansavisen.

DNB rydder plass

Også DNB rydder plass for mange sommerstudenter i år.

- Vi har de siste årene tatt inn stadig flere, i år rundt 100. Bare IT og Operations alene, som for et par år siden ikke tok inn noen på summer internship, tar i år inn 30. Årsaken til at vi tar inn så mange er at vi ønsker å bygge oss opp en talentpool, sier Solveig Hellebust, konserndirektør for HR i DNB, til Finansavisen.

Populær romfart

Kongsberg Gruppen, som i år skal ha rundt 100 sommerstudenter, fikk i år inn 1.469 søknader.

- For vår del er sommerjobbene viktig for å få vurdert fremtidig potensielle medarbeidere, men også fordi vi bruker kompetansen deres på reelle problemstillinger og prosjekter, forteller Hans Petter Blokkum, HR-direktør i Kongsberg Gruppen, til Finansavisen.

Statsbygg har hatt en økning i antall søkere fra 700 i fjor til 926 i år til sine 28 summer internships.

Andre økonominyheter.
Sjakk-Magnus prises til 200 millioner
Kjetting-Jan tjente ti millioner kroner