Her solgte han damene

Samtidig som utenlandske kvinner skal ha blitt tvunget til å selge sex i Sverige, opererte prostitusjonsligaens medlemmer også i Norge. En 54 år gammel pensjonert baker, som nå er halliksiktet i Sverige, tok med seg tre tsjekkiske kvinner til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble fire personer varetektsfengslet i prostitusjonssaken som har rystet Sverige.

I ett år har svensk politi spanet på ligaen, som ble avslørt i forrige uke. Sjef for spanings- og narkotikaenheten ved Stockholms-politiet, Per-Uno Hågestam, hevder overfor Dagbladet:

- Ligaen har operert i Norge. Det er drevet utstrakt sexhandel også i Oslo.

Fem måneders fengsel

10. mars i år reiste en av ligaens medlemmer, en 54 år gammel eksjugoslav, fra Stockholm til Oslo sammen med tre tsjekkiske kvinner på 30, 21 og 18 år. I hovedstaden solgte han kvinnene, for så å ta store deler av utbyttet.

24. mars ble han dømt for hallikvirksomhet i Oslo byrett. 54-åringen, som er pensjonert baker, fikk fem måneders fengsel - hvorav fire og en halv måned betinget.

Den pensjonerte bakeren ble ikke trodd av retten på at han ikke visste at de tre kvinnene var prostituerte. Kvinnene solgte sex blant annet ved Akershusstranda i Oslo. Deretter skal tiltalte ha kjørt dem rundt i prostitusjonsstrøket.

De tre prostituerte kvinnene forklarte seg forskjellig om hvorvidt 54-åringen mottok penger fra dem, men 18-åringen forklarte at «pengene hun tjente i Sverige og Oslo ga hun til 54-åringen for at han skulle fordele disse mellom kvinnene etter avtalt prosent».

18-åringen har forklart at hun kunne tjene mellom 2500 og 5000 kroner på en kveld, og at hun fikk beholde 40 prosent. De to andre prostituerte skal ha fått 30 og 60 prosent av utbyttet.

Jakt i Norge

Politiet mener at prostitusjonsligaen som er avslørt i Sverige, også skal ha smuglet tsjekkiske og slovakiske jenter til Norge, Belgia og Tyskland. Oslo byrett legger da også til grunn at samme mønster er blitt benyttet ved to tidligere anledninger i år.

Politiet jakter nå på en femtemann i ligaen - en 24 år gammel eksjugoslav. Svensk politi mener han er i Norge.

AKERSHUSSTRANDA: Også her solgte de tsjekkiske kvinnene kroppen sin.
ANKER HOTELL: Her overnattet halliken og de tre kvinnene på sitt Oslo-besøk i mars.