Her sørger elefantmoren over Lolas hjertestans

Hjerteskjærende farvel i tysk dyrepark.

UNIKE BILDER  : Dette bildet viser elefantflokken i Hellabrunn dyrepark i München som tar farvel med den tre måneder gamle babyen Lola. Foto: BARCROFT / BULLS PRESS
UNIKE BILDER : Dette bildet viser elefantflokken i Hellabrunn dyrepark i München som tar farvel med den tre måneder gamle babyen Lola. Foto: BARCROFT / BULLS PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) : Lørdag døde den tre måneder gamle elefantbabyen Lola i Hellabrunn dyrehage i München. Lolas tre måneder lange liv var preget av sykdom.

Etter at Lola ble konstatert død ble hun brakt tilbake igjen til flokken i dyrehagen. Her ble hun møtt av de andre elefantene som sørget åpenlyst.

Bildet av seansen ble tatt av dyrehagen, og viser at en elefant i flokken tar farvel med babyen ved å klappe den døde kroppen.

Dette bildet, av den sørgende elefantflokken, går nå verden rundt og er blitt et symbol på elefantenes samhold og empati.

Forskning viser at elefanten er et dyr som ofte knytter seg til andre dyr i flokken. Det skal heller ikke være uvanlig at elefanter holder vakt over sine døde unger i flere dager, gjerne stående over ungen med slapp snabel og bøyd hode.  Planla unik operasjon Ved juletider i fjor ble lille Lola rammet av en lungebetennelse. Deretter fikk hun også magebetennelse. En rekke spesialister, både veterinærer og eksperter innen menneskemedisin, ble koblet inn i saken for å finne ut av hva som var i veien med babyen.

Etter flere undersøkelser fikk Lola konstatert en hjertefeil, og ekspertene ga henne ikke mer enn et par dager til å leve hvis hun  ikke ble operert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer