Her sørger lille Claire (5) for at hennes døve foreldre får med seg julekonserten

Og dette er ingen bløff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekteparet Lori og Thomas Koch fra Florida i USA er begge døve, og er blant dem som har reagert sterkt på tegnspråktolk-bløfferen under Mandelas minneseremoni tidligere denne uka.

Derfor bestemte de seg for å legge ut en video som viser datteren Claire (5) tegnspråktolke på eget initiativ under en julekonsert på skolen hennes i Florida tidligere i måneden.

Mens klassekameratene holdt seg til innøvde dansebevegelser da de sang julesanger for foreldrene, bestemte Claire seg i stedet for å tegnspråktolke alle sangene for foreldrene.

Se hvordan Claire entusiastisk både synger og tolker i videoen øverst i saken!

- Underholdende Videoen ble lagt ut på Youtube tidligere denne uka, og er allerede sett over 100 000 ganger, i tillegg til at den er omtalt i en rekke medier.

«Dette er en veldig underholdende video av et barn av døve foreldre, som entusiastisk synger julesanger mens hun bruker tegnspråk og ansiktsutrykk. Ser du denne, vil det være de beste minuttene du har brukt i løpet av dagen din,» skrev Lori selv i en tekst til videoen.

- Null prosents nøyaktighet Etter at avdøde Nelson Mandela ble hedret med en storstilt minneseremoni på «Soccer Stadium» i sørafrikanske Johannesburg tirsdag, er det spesielt én person som har fått mye oppmerksomhet.

Nemlig mannen som tegnspråktolket talene til en rekke store verdensledere, deriblant Barack Obamas.

Han viste seg nemlig å være en bløff og, ifølge talsperson for de døves interesseorganisasjon i Sør-Afrika, Delphin Hlungwane, tolket han med null prosents nøyaktighet under Mandela-markeringen.

- Han gjorde ikke et eneste tegn, ingenting. Han viftet bokstavelig talt bare med armene, det så ut som om han prøvde å fjerne fluer fra ansiktet og hodet sitt, sa Cara Loening, direktør for en tegnspråkorganisasjon i Cape Town, ifølge NTB.