Her spiller han drapsmann

Den siktede Håvard Nyfløt (25) var torpedo i gangster-rapvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): For tre år siden spilte den drapssiktede Håvard Nyfløt (25) torpedo i en gangster-rapvideo, skriver VG i dag.

Dagbladet.no viser her utdrag fra musikkvideoen til rapartisten Timon.

Der opptrer en veltrent Nyfløt som en brutal pistolmann, som stormer inn i et rom og havner i basketak med hovedartisten i videoen. Nyfløt dukker idet artisten langer ut etter han. Deretter avfyrer Nyfløt et skudd med det som angivelig er et ekte våpen, og artisten later som han faller om død.

Oslo-rapperen Timon bekrefter at drapssiktede Nyfløt er en bekjent, og at det er han som er med i videoen i cirka 16 sekunder.

Tilsto drapOnsdag denne uka tilsto 25-åringen både kidnapping og drap på Faiza Ashraf (26), som da hadde vært savnet i tre uker. Håvard Nyfløt ga politiet en detaljert forklaring på hvor han hadde begravd liket av henne. Faiza Ashraf ble funnet begravd under jord og snø i et populært turområde ved Solli i Asker.

I avhør har den gjeldstyngede Nyfløt forklart at han var lovet 100.000 kroner for kidnappingen, og skal ifølge egen forklaring ha følt seg presset av den 28 år gamle drosjesjåføren, som er siktet for medvirkning til drapet.

STORMER INN: Sammen med en annen som spiller torpedo, stormer Håvard Nyfløt (25) inn i rommet der artisten er. Video: Timon.
STORMER INN: Sammen med en annen som spiller torpedo, stormer Håvard Nyfløt (25) inn i rommet der artisten er. Video: Timon. Vis mer

Nyfløt har også fortalt at planen hadde slått feil. Det var, ifølge forklaringen, ikke meningen å drepe Faiza Ashraf.

Kidnappingen var en plan som skulle ende med at hennes omdømme ble ødelagt.

25-åringen er likevel siktet for overlagt drap, og ble fredag varetektsfengslet i fire nye uker.

Følte seg pressetNyfløt og 28-åringen som er medsiktet, skal ha blitt kjent med hverandre på Esso-stasjonen på Tveita, der Nyfløt jobbet og 28-åringen ofte var innom i jobben som drosjesjåfør.

28-åringens forsvarer, Petter Sørensen, har sagt at hans klient nekter for enhver befatning med kidnappingen og drapet.

Som Dagbladet skrev tidligere i uka, har Nyfløt også jobbet for Asker og Bærums Budstikka.

DUKKER: Nyfløt dukker da artisten slår etter han. Deretter skyter han artisten. Video: Timon.
DUKKER: Nyfløt dukker da artisten slår etter han. Deretter skyter han artisten. Video: Timon. Vis mer

Bærumskvinnen Faiza Ashraf ble kidnappet 3. februar og kastet i bagasjerommet på en bil. Fra bagasjerommet ringte hun politiet med mobiltelefonen sin og fortalte at hun var kidnappet, og at kidnappingen var en bestillingsjobb på oppdrag fra en pakistaner.

Der sluttet alle spor inntil 25-åringen tilsto ugjerningen.

VELTRENT: Den drapssiktede har tilhørt et treningsmiljø i Asker, og fremstår som svært veltrent i gangster-rapvideoen. Video: Timon
VELTRENT: Den drapssiktede har tilhørt et treningsmiljø i Asker, og fremstår som svært veltrent i gangster-rapvideoen. Video: Timon Vis mer