Her spiller overgreps-pastoren for gatebarna i Brasil

Ble avslørt av småbarnsfar.

INNRØMMER: En profilert pastor innrømmer i en kommende TV 2-dokumentar at han sexmisbrukte barn i Brasil og Norge. Her spiller han gitar for en gruppe barn under et opphold i Brasil på 80-tallet. Foto: PRIVAT
INNRØMMER: En profilert pastor innrømmer i en kommende TV 2-dokumentar at han sexmisbrukte barn i Brasil og Norge. Her spiller han gitar for en gruppe barn under et opphold i Brasil på 80-tallet. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den kjente pinsepastoren var elsket og respektert. Nå har han innrømmet å ha sexmisbrukt barn i Norge og Brasil på 70- og 80-tallet.

Her er han fotografert mens han spiller gitar for brasilianske gatebarn på slutten av 1980-tallet.

- Det var slik han likte å framstå. Men han var en overgriper. Jeg var selv et av ofrene hans, sier en mann fra Haugesund til Dagbladet.no.

Barna på bildet er i dag voksne og ingen har relasjoner til Norge.

Risikerer ikke straffDet 27 år gamle overgrepet i Haugesund ble anmeldt for to og et halvt år siden, men saken ble henlagt som foreldet. Pastoren risikerer ikke straff.

- Det er grusomt. Den brasilianske gategutten Paulo håpet på å bli norsk statsborger. I stedet ble han sexmisbrukt. I dag har livet hans falt sammen, og han sitter nå i fengsel for drap på en politimann, sier pastorens norske offer til Dagbladet.no.

Han ble selv misbrukt da han var i 10-12-årsalderen. Den rystende historien om overgrepspastoren og hans ofre i favelaen og Norge fortelles i en dokumentar på TV 2 mandag kveld. Brasilianske Paulo var flere ganger på besøk i Norge. Han er i dag en voksen mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer