Her spinner båten ut av kontroll - én omkommet og én meldt savnet

Tragisk båtulykke i California.

UTE AV KONTROLL: En båttur utenfor Half Moon Bay i California endte tragisk da båten spant ut av kontroll. Én person er bekreftet død og én er fortsatt meldt savnet. Myndighetene tror ikke det har hendt noe kriminelt. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En båttur utenfor Half Moon Bay i California endte i tragedie søndag. Vitner så en tom båt som kjørte i sirkler, og forsto umiddelbart at noe var galt. Dermed ble det igangsatt en redningsaksjon. Det skriver ABC.

Se video øverst i saken.

Det var to menn om bord i båten. Da redningsmannskapet ankom stedet, ble den ene mannen dratt opp av vannet og bekreftet omkommet. Den andre er fortsatt meldt savnet.

- Når man mister kontroll over roret, er båter designet til å gå i sirkler, sier politioverkonstabel ved Sheriff-kontoret i San Mateo County, John Gonzales.

Ingen redningsvest

Ulykken skjedde på tross av gode vær- og vindforhold i området, og myndighetene vet ennå ikke hva som forårsaket ulykken. Redningsmannskapet lot fiskebåten gå tom for drivstoff før de tauet den inn til land.

Båten var av typen «Boston Whaler», som anses som trygg og stødig. Havnesjefen i området, Cary Smith, sier til avisa at mennene om bord mest sannsynlig ikke hadde på seg redningsvest.

- Jeg vet ikke om det ville reddet livene deres, men det er mulig de ville holdt seg lenge nok over vann til at noen så dem i tide, sier Smith.

- En ulykke

Båten blir oppbevart som bevis, men politioverkonstabel ved Sheriff-kontoret i San Mateo County, John Gonzales, tror likevel ikke det har hendt noe kriminelt.

- Alt ser fint ut, men vi vil likevel dobbelsjekke saken, sier Gonzales.

Søket etter den savnede pågår fortsatt, og både kystvakten og havnesjefen deltar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer