Sylvi Listhaug vil ha flere innvandrerkvinner i arbeid

- Her spiser folk svin, drikker alkohol og viser ansiktet sitt

- Arbeidsgivere vil neppe ansette mennesker de ikke kan se hvem er, mener Sylvi Listhaug.

KRAFTTAK: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener det trengs et krafttak for å øke arbeidsdeltakelsen blant innvandrerkvinner. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Aftenposten
KRAFTTAK: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener det trengs et krafttak for å øke arbeidsdeltakelsen blant innvandrerkvinner. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Aftenposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hvis vi skal lykkes med integreringen, må vi tørre å ta opp de vanskelige temaene. Da kommer vi ikke utenom å snakke om religiøse plagg og symboler, om hva som skal til for å få jobb og finne sin plass i det norske samfunnet på en fullverdig måte, sier Frp-statsråden.

Forventninger

I dag inviterte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til regjeringens nasjonale integreringskonferanse, som ble åpnet av statsminister Erna Solberg.

- Norge som samfunn har forventninger til de som kommer hit. Det viktigste er at de lærer språk og skaffer seg jobb, slik at de kan bli selvforsørget. For å komme i jobb er det viktig at de tilpasser seg det norske arbeidsmarkedet, sier Sylvi Listhaug.

Ministeren trekker fram eksempler på det motsatte.

- Vi har hatt saker der ansatte nekter å selge eller servere svinekjøtt. Men skal du jobbe i matvarebransjen, i fabrikk, i butikk eller som kelner eller kokk på en restaurant eller kafé, så må du håndtere svinekjøtt, fordi vi faktisk spiser svinekjøtt i Norge.

Hun mener det samme gjelder alkohol.

- I vårt land er alkohol en lovlig vare, som selges på steder som har tillatelse. Skal du jobbe på slike utesteder, kan du ikke reservere deg mot å servere øl, vin eller andre alkoholholdige drikker, sier Sylvi Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer