Her spør Islam Net norske muslimer om de er for dødsstraff og steining for utroskap

Men Islam Net-leder Fahad Qureshi avviser at de vil innføre sharia i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten har den siste tida rast i Dagbladet mellom den muslimske organisasjonen Islam Net og Antirasistisk senter. I debatten har blant annet Antirasistisk senter beskyldt Islam Net for å være konservative og reaksjonære og  hevdet at Islam Net ønsker innføring av streng sharia i Norge. Antirasistisk senter reagerer nå på innholdet som kommer fram i en tale Islam Nets leder Fahad Qureshi holdt under organisasjonens Skandinaviske fredskonferanse i år. Islam Net har selv gjort videoopptak av talen, som nå ligger ute på Youtube og har drøye 7000 visninger. Fahad Qureshi spør forsamlingen: «Hvor mange av dere er enige i at straffen som er beskrevet i Koranen og sunna - hvorvidt det er død, hvorvidt det er steining for utroskap, uansett hva det er, så lenge det er fra Allah og hans profet - er den best mulige straffen for menneskeheten - og at det er den vi burde praktisere i verden? Hvor mange er enige i det?»

Svært mange av de omkring 1500 tilhørerne rekker opp hånda.

Fredskonferansen, som ifølge Islam Net er et ledd i arbeidet med å oppklare misoppfatninger om islam, ble i år holdt i Vinmonopolets gamle sentrallager på Hasle i Oslo 23. til 25. mars i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer