Her spør radioverten rett ut om statsministerens mann er homofil fordi han er frisør

Ny australsk radioskandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australias statminister, Julia Gillard, fikk servert et saftig spørsmål fra radiovert Howard Sattler i Fairfax Radio i går.

Sattler spurte henne rett ut om mannen hennes er homofil. Bakgrunnen for homofili-ryktene skal være at han jobber som frisør.

Gillard har vært sammen med Tim Mathieson i syv år.

Valgkampen har nettopp startet i Australia der velgerne går til urnene 14. september i høst.

Var alene om statsminister-rollen Det ble klart i mars i år at Gillard tok over makta. Landets forrige statsminister, Kevin Rudd, var hennes argeste konkurrent, men trakk seg i siste liten.

Ifølge SkyNews trakk Rudd seg bare minutter før valget skulle avholdes.

Uvenner Videoklippet du kan se til høyre i saken ble lekket kort tid etter at ryktene om en lederkamp ble kjent, i begynnelsen av 2012.

Ryktene skal ha det til at det kan være snakk om en svertekampanje.

Rudds raseriutbrudd ble filmet mens han var statsminister i landet. Han skjeller særlig ut egne taleskrivere for at de har gitt ham en tale med kompliserte ord og uttrykk, mens også «den jævla kinesiske oversetteren» får høre det.

Mente jorda ville gå under I desember i fjor sank hennes popularitet noe etter at hun i en reklamefilm for et radioprogram varslet at jordas undergang var nær, og at Maya-kalenderen var sann. 

- Verden er i ferd med å gå under, sa Gillard i videoen til høyre i saken.

Flere radioskandaler Videoen ble offentliggjort dagen etter at en australsk radiostasjon utga seg for å være dronning Elizabeth og lurte til seg personlige opplysninger om syke hertuginne Kates helsetilstand.

Saken endte med at sykepleieren, som ble lurt, tok livet sitt.