Her sprenger de seg inn i Costa Concordia

Desperat jakt på overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håpet er iferd med å svinne for å finne overlevende ombord Costa Concordia. Mens skandalen rundt kaptein Francesco Schettinos oppførsel rulles opp, kjemper redningsarbeiderne for å nå dekk på skipet de hittil ikke har fått undersøkt.

I dag ble antall savnede oppjustert til 28, det betyr at totalt antall omkomne kan stige til 35 siden det så langt er funnet sju døde. Totalt var det 4229 passasjerer og besetning ombord Costa Concordia da det grunnstøtte.

I et siste desperat forsøk ble det i dag morges foretatt kontrollete spregninger i skroget for å gi redningsarbeidere tilgang til de siste dekkene av skipet.

Frykten i lokalsamfunnet er nå at de 2300 tonnene med drivstoff som fortsatt er i skipet skal lekke ut. Skipet har allerede beveget seg på grunn av høy sjø.

Kapteinen Francesca Schettino er siktet for drap på grunn av ulykken og vil i dag framstilles for varetekt. Han er også siktet for å ha forlatt skipet før alle passasjerene var kommet i sikkerhet. Den italienske statsadvokaten opplyser også at han skal ha nektet å gå tilbake ombord da kystvakta fant han på land mens evakueringen av skipet fortsatt pågikk.