Her sprenger Forsvaret sitt eget skip

Se den unike videoen av missiltesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til i onsdag avfyrte Forsvaret for første gang en Naval Strike Missile (NSM) med skarpt stridshode fra et marinefartøy. Missilet ble avfyrt mot den utfasede fregatten KNM «Trondheim» i rakettskytefeltet utenfor Andøya.

-Det nye sjømålsmissilet er et svært høyteknologisk missil, og nattens evalueringsskyting var første skyting med skarpt stridshode fra et marinefartøy. Skytingen gikk som planlagt, sier prosjektleder Stig Klynderud i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) i en pressemelding i anledning oppskytingen.

I videoen som Sjøforsvaret har sluppet fra evalueringsskytingen ser man at raketten kommer inn fra høyre og treffer fregatten, så følger en kraftig eksplosjon.

Eneste skarpe test - Dette er en teknisk evalueringsskyting som vil gi oss verdifulle data i det videre arbeidet frem til NSM overleveres til Sjøforsvaret, sier Klynderud.

Det understrekes at alle nødvendige forberedelser ble gjort for å sikre miljøet. Blant annet skal KNM «Trondheim» ha blitt grundig rengjort og tømt for alt av oljer og kjemikalier.

Forsvarets logistikkorganisasjon skal gjennomføre i alt 8 utskytninger, men dette er den eneste testen med som gjøres med skarpt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer