Her sprenger Israel huset til den mistenkte kidnapperen

Den israelske hæren sprengte natt til tirsdag husene til to personer som mistenkes stå bak kidnappingen av og drapene på tre unge israelere, ifølge øyenvitner.

I FLAMMER: Flammene stakk i natt opp fra huset til en av de mistenkte for å ha kidnappet tre israelske tenåringer. Likene av de tre tenåringene ble funnet på Vestbredden,og Israel varslet at de ville straffe Hamas. Foto: REUTERS/Ammar Awad
I FLAMMER: Flammene stakk i natt opp fra huset til en av de mistenkte for å ha kidnappet tre israelske tenåringer. Likene av de tre tenåringene ble funnet på Vestbredden,og Israel varslet at de ville straffe Hamas. Foto: REUTERS/Ammar Awad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Boligene til Hamas-medlemmene Marwan Qawasmeh og Amer Abu Eisheh i byen Hebron på Vestbredden be sprengt, opplyser øyenvitner til AFP. Det israelske forsvaret gjennomførte dessuten luftangrep mot mål på Gazastripen natt til tirsdag, melder avisen Haaretz.

En palestinsk tenåring ble også skutt og drept av sikkerhetsstyrker, men dette skal ikke ha sammenheng med kidnappingene, ifølge nyhetsbyrået.

Funnet drept Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener Hamas drepte tre israelske bosettere i alderen 16 til 19 år «med kaldt blod». De tre guttene, Eyal Yifrah (19), Gilad Shaar (16) og Naftali Fraenkel (16), ble kidnappet for 18 dager siden på Vestbredden og funnet drept mandag kveld.

- De ble bortført og drept med kaldt blod av dyr forkledd som mennesker. Hamas er ansvarlig og Hamas kommer til å betale, sa statsministeren mandag kveld.

Drapene førte til et krisemøte i det israelske sikkerhetsrådet mandag, og store israelske sikkerhetsstyrker var i natt i området der likene ble funnet.

- Helvetes porter Israelske soldater brøt seg også inne i boligene til de to Hamas-medlemmene som mistenkes for å stå bak kidnappingen. Ifølge palestinske kilder sprengte israelske soldater husene, skriver Haaretz. Soldatene skal først ha omringet husene og bedt familiene i husene om å evakuere før de sprengte husene.

Et barn skal ha blitt skadet i eksplosjonen.

Hamas på sin side avviser at de har noe med kidnappingene eller drapene å gjøre.

— Hvis israelske okkupanter trapper opp eller går til krig, åpner de selv helvetes porter, sier Hamas´talsperson, Sami Abu Zuhri, ifølge AFP.

DREPT: De tre israelske guttene Eyal Yifrah (19), Gilad Shaar (16) og Naftali Fraenkel (16) forsvant for 18 dager siden. Mandag ble de funnet drept. Foto: AP Photo/Israel Defense Forces
DREPT: De tre israelske guttene Eyal Yifrah (19), Gilad Shaar (16) og Naftali Fraenkel (16) forsvant for 18 dager siden. Mandag ble de funnet drept. Foto: AP Photo/Israel Defense Forces Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer