Her sprenger ranerne bankhvelvet

Grovt ran i Sverige festet på film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 18. januar i år slo ranerligaen til mot Swedbank i Västerhanige utenfor Stockholm. Overvåkningskameraer har ført til at hele kuppet ble festet på film, skriver svenske Expressen.se.

På overvåkningsbildene ser man en maskert raner som truer en bankansatt, før han sprenger et skap i hvelvet sammen med en annen person.

Samtidig blir en annen bank rett ved siden av, Handelsbanken, forsøkt ranet av en annen person.

- Må komme oss unna

En tredje mann står vakt utenfor banklokalene mens han truer forbipasserende, og holder oversikt over hvor lang tid de har brukt.

- Tre minutter! roper han til de andre ranerne.

Srekkslagne bankkunder og personalet forsøker å gjemme seg mens det hele pågår. Senere får politiet kontakt med personalet på telefon.

- Vi må komme oss unna, det kan være sprengelementer! Det ryker!, høres det på overvåkningsvideoen at en bankansatt skriker.

Her sprenger ranerne bankhvelvet

En fortsatt på frifot

De tre ranerne får med seg 900 000 svenske kroner i ranet - og ranet i den andre banken mislyktes. Sammen kommer de seg unna i en fluktbil.

To av dem ble imidlertid pågrepet, og er nå tiltalt for grovt ran, forsøk til grovt ran, trusler og brudd på våpenloven. Den tredje raneren er fortsatt på frifot.

Tidligere denne uka hadde ranere langt større utbytte fra et ran i Charlottenberg. Også den gangen ble det slått til mot to banker samtidig, Westra Wermlands sparebank og Nordea. Da ble ranerne også festet på film, av norske Arne.

Bare i mai har det også vært to andre bankran i Sverige. I slutten av april ble også en serieraner arrester etter å ha begått fem ran i vest-Sverige på seks uker.