Her stanser 400 motorsyklister trafikken for et frieri

Det falt ikke i smak hos politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ettermiddag ble bilister på den travle motorveien I-10 i West Covina, California stanset av hundrevis av motorsyklister.

De rundt 300-400 motorsyklistene samlet seg og sperret veien for all trafikk i noen minutter - men med romantiske intensjoner.

For i en sky av rosa røyk gikk nemlig Hector Martinez av sykkelen sin og ned på kne for å fri til sin Paige Hernandez.

Politiet etterforsker frieriet Nå er det noe spesielle frieriet lagt ut på Youtube, og sett av flere hundre tusen både på nettet og på tv.

Det romantiske motorsykkel-treffet endte i «ja» fra Hernandez, og rungende jubel fra de mange tilskuerne.

Men det er ikke alle som jubler like vilt over asfalt-frieriet.

Politiet ser nemlig på opptrinnet som ulovlig, og trafikkpolitiet i California (CHP) etterforsker nå den romantiske trafikkstansen.

- CHP-etterforskere ser igjennom videoene fra opptrinnet nå. De hadde ikke lov til å stanse trafikken slik de gjorde, det er ulovlig, sier Jose Barrios i politiet til Los Angeles Times.

Dette til tross for at politiet ikke har fått inn noen meldinger om ulykker forårsaket av frieriet.

Nøye planlagt I et radiointervju med kanalen Power 106, sa det nyforlovede paret at de foreløpig ikke har blitt kontaktet av politiet.

I stedet fortalte Martinez at han har først fikk ideen om frieriet i oktober, og at han siden har rekruttert motorsyklister til å hjelpe ham.

- Men bare en håndfull mennesker visste hva jeg skulle spørre om.

For å sørge for at frieriet ble foreviget på film, spurte han parets familier om å følge med fra en bro like over veien.

Hernandez var i den tro at hun bare skulle være med på en vanlig søndagstur på motorsykkelen, og ante ingenting om det som ventet henne.

- Da han gikk av sykkelen og tok av seg hjelmen ble jeg veldig forvirret. Jeg så alle menneskene som var samlet på broa, og tenkte «hva i alle dager er det som skjer?». Men da jeg så ham ta opp noe fra lomma, skjønte jeg hva som skulle skje, sa hun i intervjuet.

- Aldri sett noe liknende før Til tross for alt bråket fra de mange motorsyklene, hadde hun ikke noen problemer med å høre hva kjæresten spurte om.

- Jeg hørte ham. Han gikk ned på kne og spurte om jeg ville gifte meg med ham. Sånt hører man.

Paret, som har vært sammen i fire år, har foreløpig ikke satt noen dato for bryllupet.

Frieriet har nå fått stor oppmerksomhet, og vil nok neppe bli glemt med det første.

Barrios i CHP forteller at det er mye rart som foregår på motorveiene i California, men at han aldri har sett noe liknende dette frieriet før.