- Her står alle sammen. Alle utenom én

Tidligere i dag vitnet Harald Føsker om skadene han pådro seg under terrorangrepet. Nå er han overveldet av verdens fineste sangkor.

BEVEGET: Tidligere i dag vitnet Harald Føsker om terrorbomba. Så møtte han folkehavet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BEVEGET: Tidligere i dag vitnet Harald Føsker om terrorbomba. Så møtte han folkehavet. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er nydelig og veldig godt å oppleve dette kjempeopptoget, sier Harald Føsker til Dagbladet.

Han er dypt rørt over at rundt 40 000 mennesker først samlet seg på Youngstorget for å synge «Barn av regnbuen» før store folkemengder gikk i tog til Tinghuset og fortsatte å synge.

Tidligere i dag vitnet Harald Føsker, direktør i Justisdepartementets kriminalomsorgsavdeling, om hvordan han opplevde terrorangrepet 22. juli i fjor. Han satt i femte etasje i høyblokka da bomba sprengte.

Overveldet - Jeg husker det som et gigantsmell, og at det kom noe i ansiktet, hode, overkropp. Det var som å bli slått med en stor spade. Jeg husker smellet; jeg husker slaget i ansiktet. Og så ble jeg borte. Da jeg jeg kom til igjen, hang jeg over restene av skrivebordet. Jeg så ingenting. Jeg var blind. Jeg kjente at det var masse galt med kroppen min. Jeg skjønte med en gang at dette var et terroranslag mot regjeringsbygget, uttalte Føsker.

Nå er han overveldet over det folkehavet han møtte i Oslos gater.

- Det er bare å se seg rundt. Dette sier alt. Her står alle sammen. Alle utenom én, sier Føsker som fremdeles er sterkt preget av terrorangrepet.

- Dette er godt Føsker sier samholdet i folket er godt for ofrene å oppleve.

- Men dette er godt, ikke bare for ofrene, men også for de pårørende, sier Føsker.

Om Anders Behring Breivik har han ingen ting å si.

- Ham vil jeg ikke tenke på! sier Harald Føsker.