Her står barne TV-helten og spyr ut jødehets midt på lyse dagen

Mannen bak masken har en fortid du ikke vil tro på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karakteren Elmo er en kjær skikkelse for mange amerikanere, etter år med suksess i den amerikanske originalversjonen av «Sesam Stasjon».

Og den langstrakte, røde lodotten er også en kjent figur i bybildet i en rekke storbyer. Han ser nemlig ut til å være en av de mest populære karakterene for alle imitatorene som står tålmodig og venter på en turist eller et barn som vil ta et bilde sammen med en gammel helt.

Særlig i New York kryr det av Elmo-imitatorer, i områdene rundt den enorme leketøysbutikken Toys R'Us på Times Square og i Central Park.

Men det er en råtten Elmo blant dem.

- Alt er jødenes skyld Tidligere denne uka begynte videoer av en jødehetsende Elmo i Central Park å spre seg på nettet. I den første videoen kan man se en skikkelse i Elmo-drakt som roper ut om hvordan jødene ødelegger alt her i verden og gjør det umulig for ham å tjene seg rik på sin fantastiske og originale forretningsidé.

Alt sammen mens barn og familier går forbi og nyter en dag i parken.

Seinere dukket det også opp en video av Elmo uten hode mens han ble arrestert av politiet. Også i denne videoen messet mannen under drakten på om det store jødeproblemet han mener verden har.

- Det er den skumleste Elmo-en jeg har sett, sier turisten som filmet den første videoen.

- Glad for å bli kvitt ham Avisa New York Times har ikke tatt lett på at det går en jødehetsende barne TV-helt løs i byen. De har snakket med flere forskjellige Elmo-imitatorer, som forteller at den aktuelle Elmo-en i virkeligheten er en spesiell mann, som de ikke har mye til overs for.

- Han kunne finne på å stoppe opp og si at vi alle var ulovlige innvandrere og at ingen burde ta bilde sammen med oss, sier Luis, en av metropolens andre Elmo-er til avisa.

Tirsdag klarte avisa å spore opp den jødehetsende Elmo-karakteren. Han hadde da tatt turen tilbake til Central Park, for å jobbe videre etter å ha tilbrakt natta på en psykiatrisk institusjon der han ble undersøkt.

- Politiet ba meg ikke komme tilbake, så jeg sniker meg på en måte inn, sier han til New York Times.

Dro til Kambodsja og starta voldtektsleir Mannen, som i virkeligheten heter Adam Sandler og er en 48-åring fra Oregon, sier også at legene som undersøkte ham mente at han er «litt paranoid».

Han kan fortelle litt av en livshistorie til New York Times, blant annet reiste han til Kambodsja i sin ungdom for å starte porno-sida «Welcome to the Rape Camp» (velkommen til voldtektsleiren).

- Jeg hadde en sex-skandale, sier han.

Hva som skjedde i Kambodsja og resten av historien til verdens skumleste Elmo kan du lese i New York Times.

«Sesam Stasjon»-skaperne har for øvrig ikke noen kontroll over Elmo-ene i New York eller i noen andre byer. Selskapet vil derfor ikke kommentere denne saken.