Her står bevæpnet politi 650 meter unna mens Breivik skyter

Den 31 år gamle politibetjenten har beskrevet fortvilelsen over å være så nær Utøya uten å kunne ta seg over. Dagbladet har kartlagt de verdifulle minuttene.

VENTER PÅ LAND: På landsida står en av de to tungt bevæpnede polititjenestemennene og tar imot Eivind Rindal og andre ungdommer som har flyktet fra Utøya med båten «Reiulf». Bildet er tatt cirka klokka 18.15. Foto: Jan Bjerkeli
VENTER PÅ LAND: På landsida står en av de to tungt bevæpnede polititjenestemennene og tar imot Eivind Rindal og andre ungdommer som har flyktet fra Utøya med båten «Reiulf». Bildet er tatt cirka klokka 18.15. Foto: Jan Bjerkeli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Her står den 31 år gamle politibetjenten tungt bevæpnet på landsiden mens Anders Behring Breivik er i gang med massakren. 31-åringen har beskrevet «håpløshetsfølelsen ved å ha 650 meter med vann til Utøya, og ikke kunne få gjort noe». Bildet er tatt rundt klokka 18.15 fredag 22. juli. Den 31 år gamle betjenten tar imot livredde ungdommer som har rømt fra Utøya med båten «Reiulf». 

På dette tidspunktet har Breivik vært på Utøya i nesten en time. Politibetjenten har stått på land i 24 minutter. Ifølge politirapporter hørte politibetjenten skytingen på Utøya i 40 minutter før Breivik ble pågrepet. Vitner i dag I dag skal 31-åringen, som var en av to som først rykket ut mot Utøya, vitne i Oslo tingrett. Det skal også fire andre polititjenestemenn.Dagbladet har valgt å ta hensyn til politiets anmodning om ikke å identifisere 31-åringen med navn og bilde. Lydlogger og egenrapporter fra politimennene som rykket ut til Utøya avslører kaoset, usikkerheten og hvorfor det tok over en time før Anders Behring Breivik ble pågrepet.

Dagbladet har gjennom egenrapporter til tjenestemennene, lydlogger og politiets evaluering satt sammen en oversikt over politiaksjonen under de dyrebare minuttene fra de fikk melding om skyting til massemorderen ble pågrepet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer