Her står bjørnen bare 50 meter fra Marte (16), som er på vei til skolen. Så kommer den mot henne

- Synes ikke det er normal oppførsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mamma Pia Skogli forteller til Dagbladet om den dramatiske episoden som utspilte seg i Hof Finnskog, en time nord-øst for Kongsvinger nær svenskegrensen, i morgentimene i dag. Datteren Marte (16) var på vei til skolebussen da hun plutselig møtte på en av skogens større innbyggere.

- Hun var alene da hun møtte på den i dag. Skoleveien hennes er er på en drøy kilometer. På den veien er det ingen hus og nesten ikke mobildekning. Hun hadde igjen 2-300 meter til bussen, og da sto den midt i veien.

Utfra videoen ser det ikke avstanden til bjørnen mer enn 50 meter.

- Da stopper hun opp, og idet hun begynner å filme kommer bjørnen luntende mot henne. Da ringer hun faren sin og ber han komme, men bjørnen hadde ruslet opp i skogen da han ankom. Etterpå ringte hun meg. Hun fikk skryt for at hun hadde oppført seg såpass rolig, sier Skogli.

Uredd Hun forteller videre at det ikke er første gangen de ser spor etter bamsen. Den dukket opp allerede i fjor vår, og har nok overvintret i området. Skogli liker ikke at bjørnen er såpass uredd.

Her står bjørnen bare 50 meter fra Marte (16), som er på vei til skolen. Så kommer den mot henne

- Jeg synes ikke det er normal oppførsel - å være så uredd. Det er andre dyr her oppe, både elg og rådyr, men de stikker så snart de ser folk. Denne kom gående mot henne ...

Og at bjørnen har vært på farta har de sett flere ganger. Skogli forteller at datteren har sett bjørnen tidligere i vår, og at sporene etter den har dukket opp titt og ofte.

- Vi så sporene da den hadde løpt etter en elg langs veien for en ukes tid siden, men jeg tror ikke den hadde fått tak i den.

Også ulv Å få nærkontakt med naturen er noe mange inne i asfaltjungelen savner, men Skogli forteller nå at det begynner å bli litt i meste laget. Først og fremst tenker hun på sikkerheten.

- Det er jo slik at rovdyr statistisk sett ikke er farlige, men hva sier statistikken for episoder der du har en bjørn rett foran deg på veien? Det er nok litt annerledes da, sier hun.

I følge Skogli er det også en ulveflokk i området.

Arnfinn Nergård, leder i rovviltnemnda i Hedmark, har ikke svart på Dagbladet henvendelser i formiddag.