Her står bjørnen bare 50 meter fra Marte (16), som er på vei til skolen. Så kommer den mot henne

- Synes ikke det er normal oppførsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mamma Pia Skogli forteller til Dagbladet om den dramatiske episoden som utspilte seg i Hof Finnskog, en time nord-øst for Kongsvinger nær svenskegrensen, i morgentimene i dag. Datteren Marte (16) var på vei til skolebussen da hun plutselig møtte på en av skogens større innbyggere.

- Hun var alene da hun møtte på den i dag. Skoleveien hennes er er på en drøy kilometer. På den veien er det ingen hus og nesten ikke mobildekning. Hun hadde igjen 2-300 meter til bussen, og da sto den midt i veien.

Utfra videoen ser det ikke avstanden til bjørnen mer enn 50 meter.

- Da stopper hun opp, og idet hun begynner å filme kommer bjørnen luntende mot henne. Da ringer hun faren sin og ber han komme, men bjørnen hadde ruslet opp i skogen da han ankom. Etterpå ringte hun meg. Hun fikk skryt for at hun hadde oppført seg såpass rolig, sier Skogli.

Uredd Hun forteller videre at det ikke er første gangen de ser spor etter bamsen. Den dukket opp allerede i fjor vår, og har nok overvintret i området. Skogli liker ikke at bjørnen er såpass uredd.

- Jeg synes ikke det er normal oppførsel - å være så uredd. Det er andre dyr her oppe, både elg og rådyr, men de stikker så snart de ser folk. Denne kom gående mot henne ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.