Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her står de avgjørende slagene om velgerne

Sjekk fylkene der Frp og Ap mener de kan vinne eller tape valget. Hva politikerne heter finner du i kartet og i kandidatlistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I formiddag var Stoltenberg og Jensen samlet til statsministerduell i folketeaterbygningen på Youngstorget i Oslo. I salen satt partimedlemmer. pressen og ikke minst sentrale rådgivere og partisekretærene.

Blant mange var tankene tidvis et annet sted enn på debatten som raste på podiet, for det er ute i fylkene slaget nå står om de avgjørende mandatene.

- Vi forsvarer eller kan erobre sistemandatet i Møre og Romsdal, Troms, Vestfold og Vest-Agder, sier generalsekretær i Frp Geir Mo, til Dagbladet.

Få endringer i sistemandatene kan avgjøre valget.

På kartet over kan du trykke på kakene for å se hvilke kandidater som stiller fra hvilke fylker. Du kan også zoome inn og ut på kartet for å finne enkelte kommuner.

Opp til de lokale
Han ramser opp steder der partiet tapte eller vant sistemandatet i fylket med bare få hundre stemmer i 2005.

Samtlige partiledere og sentrale folk har hele valgkampen reist til spesielle fylker for å støtte kandidater som ligger på vippen til å få eller miste et mandat. Nå er det slutt på det, bare de lokale kan hanke inn seieren, sier Mo.

- Vi får se hva de lokale får til i løpet av dagen, de som er på vippen vet om det, sier Mo.

Ap satser i sør-øst
Ifølge Dagbladets siste meningsmåling fra Synovate, forsvarer Arbeiderpartiet hele 11 sistemandater. Til sammen har de rødgrønne hele 16 av 19 slike mandater, noe som er uvanlig høyt, men har sikret dem seieren på flere målinger.

- Ja, det er høyt. Men vi kan klare det. Kampen er tett i Oppland, Møre og Romsdal, Østfold, Vestfold og Vest-Agder, sier partisekretær  i Ap Raymond Johansen.

MOBILISERER I SØRØST: Partisekretær Raymond Johansen (Ap). Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MOBILISERER I SØRØST: Partisekretær Raymond Johansen (Ap). Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Begge partier har kontinuerlig gjennom valgkampen bestilt underlagsmaterialet fra meningsmålinger for å ha ekstra god oversikt over hvor de avgjørende slagene står.

Er du usikker på hva du skal velge: Ta Dagbladets valgtest.

SATSER: Generalsekretær Geir Mo (Frp).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
SATSER: Generalsekretær Geir Mo (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling