Rohingya-folket i Myanmar

Her står de og ser på at hjemmene deres går opp i røyk

Over 300 000 statsløse mennesker flykter for livet i Myanmar. Fra stappfulle flyktningleirer ser de livene sine gå opp i røyk.

DRAMATISK: Om lag 2 600 hus er brent ned i rohingya-majoritetsområdet nordvest i Myanmar. Det har drevet mange tusen statsløse mennesker på flukt. Fra flyktningleirer på grensa til Bangladesh kan den muslimske minoriteten se på at hjemmene deres går opp i røyk. Video: AP / NTB Scanpix /Foto: Masfiqur Sohan/ NurPhoto/ Sipa USA Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da husene brant til grunnen og familiemedlemmene deres drept, ble mer enn 30 000 mennesker fra den muslimske rohingya-minoriteten tvunget til å søke tilflukt i Leda flyktningleir i Bangladesh.

Rohingyaene har god utsikt til hjemlandet fra flyktningleiren, og flere av dem bruker mye tid på å våke over Myanmars grense. For to dager siden samlet noen av ofrene seg på toppen av en høyde bak flyktningleiren for å se etter livstegn i slektningenes hus.

Tvunget ut av landet

Ifølge Reuters brant mer enn 2 600 hus ned i rohingya-majoritetsområdet nordvest i Myanmar sist uke. Muslimene sier det var Myanmars militære som utførte voldshandlingene, som er en av de dødeligste mot muslimske minoriteter de siste tiårene. De begrunner handlingen med at hæren har som mål å tvinge dem ut av landet.

Tjenestemennene beskylder derimot rohingya-militsen ARSA (Arakan Rohingya Salvation Army).

Behandlingen av Myanmars 1,1 million religiøse er demokratiaktivist, Aung San Suu Kyis, største utfordring. Hun har flere ganger blitt kritisert for ikke å stå opp for landets muslimske minoritet, som lenge har lidd av forfølgelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer