Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her står den skadeskutte elefanten og venter på hjelp utenfor en veldedig dyrestiftelse

Ble trolig skutt av krypskyttere.

 SÅRET:  Her står elefanten, som senere ble døpt Ben, og venter på medisinsk hjelp utafor en veldedig dyrestiftelse. Om den kom seg dit tilfeldig eller ikke, er umulig å svare på, men lederen av stiftelsen forteller at han mener elefanter er mye smartere enn man antar. Foto: Bumi Hills Foundation
SÅRET: Her står elefanten, som senere ble døpt Ben, og venter på medisinsk hjelp utafor en veldedig dyrestiftelse. Om den kom seg dit tilfeldig eller ikke, er umulig å svare på, men lederen av stiftelsen forteller at han mener elefanter er mye smartere enn man antar. Foto: Bumi Hills Foundation Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her står den skadeskutte elefanten utenfor en veldedig dyrestiftelses lokaler i Kariba i Zimbabwe mens den tilsynelatende venter på hjelp.

Elefanten som senere ble døpt Ben, skal ifølge Nick Milne, lederen av stiftelsen Bumi Hills Foundation, ha blitt skutt av krypskyttere i området.

 TO KULEHULL:  Elefanten har også blitt skutt to ganger gjennom øret, men disse skadene stammer fra en tidligere anledning, forklarer Nick Milne. Foto: Bumi Hills Foundation
TO KULEHULL: Elefanten har også blitt skutt to ganger gjennom øret, men disse skadene stammer fra en tidligere anledning, forklarer Nick Milne. Foto: Bumi Hills Foundation Vis mer

Da de ansatte ved stiftelsen fikk tatt en nærmere kikk på elefanten lørdag i forrige uke, så de at Ben hadde to kulehull i øre samt en stygg skuddskade i skulderen.

Kulehullene i øret til elefanten, viste seg å være gamle, men skuddskaden i skulderen til det massive dyret trengte umiddelbar medisinsk hjelp, men veterinæren til stiftelsen var bortreist.

 ÅPENT:  I fem timer ventet elefanten på en veterinær, som stiftelsen for anledningen fløy inn fra et annet sted i Zimbabwe. Foto: Bumi Hills Foundation
ÅPENT: I fem timer ventet elefanten på en veterinær, som stiftelsen for anledningen fløy inn fra et annet sted i Zimbabwe. Foto: Bumi Hills Foundation Vis mer

- Ved å være ved fronten i denne krypskytterkrigen, blir vi hovedsaklig vitne til negative utfall - særlig med elefanter i Kariba-området. Så når vi får en mulighet til å redde en elefant, uansett hvor små sjansene er, gjør vi alt vi kan, sier stiftelseslederen Milne til Dagbladet.

Derfor bestemte stiftelsen seg for å fly inn en annen veterinær som var over 320 kilometer unna med helikopter. Etter fem timers venting, kunne elefanten Ben endelig få den hjelpen han trengte.

Skuddskaden i skulderen beskriver stiftelseslederen som et stort hull.

- Vi følger nøye med på ham nå, og vil fortsette med det de neste par ukene slik at vi kan bestemme oss for hva som er i hans beste interesse i framtida, sier Milne.

At Ben kom akkurat til huset hvor de Bumi Hills-ansatte bor, har i verdenspressen blitt ansett som en villet handling fra elefantens side.

- Det er umulig å vite hvorvidt elefanten oppsøkte hjelp. Det er mye mer sannsynlig at det var en ren tilfeldighet, men jeg tror elefanter er mye smartere enn vi antar, sier stiftelsesledere Milne, og mener det er mye som taler mot at Ben skulle ha vandret til Bumi Hills-husene ved en ren, skjær tilfeldighet.

Lokalene til Bumi Hills-stiftelsen er nemlig på toppen av en høyde. Bratte stier leder opp dit, og husene er et «betydelig» stykke fra nærmeste vannhull.

- Logikk tilsier at hvis et dyr har pådratt seg en skade som hindrer mobilitet, er det lite sannsynlig at dyret vil forsøke å klatre heller enn å forbli nede i terrenget hvor det finnes vann, sier Milne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!