Her står desperate Oslo-borgere i ribbekø

Dette bildet er tatt klokka 08.30 i 17 minus!

RIBBEKØ: Cirka klokka 08.30 i dag, en halv time før kjøttforretningen Strøm-Larsen på Torshov, åpnet hadde sultne ribbekunder stilt seg i kø. Temperaturen? 17 minus. Foto: HEIDI HEGVIK
RIBBEKØ: Cirka klokka 08.30 i dag, en halv time før kjøttforretningen Strøm-Larsen på Torshov, åpnet hadde sultne ribbekunder stilt seg i kø. Temperaturen? 17 minus. Foto: HEIDI HEGVIKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ribbe skal, ifølge mesterkokk Eyvind Hellstrøm, saltes og pepres 1-2 dager før den skal i ovnen.

Da begynner det å bli snaut med tid for de som ikke har kjøpt inn årets juleribbe ennå. En halv time før åpning, cirka klokka 08.30 i dag, var det metervis med kø utenfor spesialforretningen Strøm-Larsen på Torshov i Oslo.

Oslo-folk trosset isete 17 minusgrader og hadde møtt opp i god tid for å sikre seg varene.

- Det er helt utrolig! Køen gikk til bak hjørnet. Det går mest i ribbe her i dag. Folk har kanskje litt panikk etter å ha lest at vanlig butikker er tomme før jul. Det går en del pinnekjøtt og andre julevarer også, sier seniorsjef Alf Strøm-Larsen til Dagbladet.

I går var det 700 kunder innom den lille butikken på oslos østkant. I dag forventer pølsemakeren enda flere innom. Og frykt ikke: Sjefen sier de har ribbe en god stund til.

- Ribba hos oss ligger på 130 kroner kiloen, men så er den fersk også da, lover Strøm-Larsen.

Han forteller at det er ikke bare Torshov-borgere som kommer innom.

- Det kommer folk fra hele byen, Asker og Bærum. Her om dagen ringte det en kar fra Kongsberg som skulle komme. Han skulle ha juleskinke, sier Strøm-Larsen.

Apropo:

Sjekk også årets: akevitt-test, juleøl fra butikk-test, juleøl fra vinmonopolet-test, julekonfekt-test og vin til ribbe og pinnekjøtt,

OBS!

Så feit er julemiddagen

og

Slik unngår du å legge på deg i jula